Dolar 34,1146
%0.05
Euro 38,1286
%0.09
Altın 2.880,070
%0.18
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçak göçmen olarak ihbar edilen şahıs, canlı bomba eylemcisi çıktı

Kaçak göçmen olarak ihbar edilen şahıs, canlı bomba eylemcisi çıktı

Terör örgütü DHKP-C canlı bomba eylemcisi Buluk Yayla, Edirne'nin Karaağaç bölgesinde yakalandı.Geçen yılın Mayıs ayında terör örgütüne yönelik 11 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonun firarisi olan Yayla, illegal yollardan yurt...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 15:07
Terör örgütü DHKP-C canlı bomba eylemcisi Buluk Yayla, Edirne'nin Karaağaç bölgesinde yakalandı.
Geçen yılın Mayıs ayında terör örgütüne yönelik 11 ilde gerçekleşen eş zamanlı operasyonun firarisi olan Yayla, illegal yollardan yurt dışına çıktı.

Yurt dışındaki kamplarda silah ve bomba eğitimi gören Yayla'nın önümüzdeki günlerde Türkiye'ye giriş yapacağı yönünde emniyet birimleri uyarıldı. Türkiye, güvenlik güçlerine, yabancı ülke temsilciliklerine silahlı, bombalı ve canlı bomba türü eylemlerde bulunacağı belirtilen Yayla, 31 Mayıs tarihinde Edirne'nin Yunanistan sınırındaki Karaağaç bölgesinde yakalandı.

Elbiseleri ve ayakkabıları çamur içerisinde olan ve şüpheli hareketleri ile dikkat çeken şahsın, kaçak göçmen olabileceğini düşünen bir taksici, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Karaağaç Mahallesi'ne giden polis ekipleri şahsı aldı. Yapılan soruşturma sonucunda şahsın terör örgütü DHKP-C canlı bomba eylemcisi olarak Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı tespit edildi.

Elde edilen bilgiler Ankara ve İstanbul emniyeti ile paylaşıldı. Gelen bir ekip şahsı alarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıs 3 Haziran tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.