Dolar 34,1114
%0.01
Euro 38,1974
%0.08
Altın 2.915,140
%0.02
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar, evde ürettikleri ürünleri satmak için kooperatifleşiyor

Kadınlar, evde ürettikleri ürünleri satmak için kooperatifleşiyor

Evden üretim yaparak ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, özel sektörle işbirliğini geliştirerek kooperatifleşme adımı atıyor. Bu kapsamda uygulamaya konulan 'Trabzon Markalaşıyor' teknik destek projesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 14:15
Evden üretim yaparak ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, özel sektörle işbirliğini geliştirerek kooperatifleşme adımı atıyor. Bu kapsamda uygulamaya konulan 'Trabzon Markalaşıyor' teknik destek projesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında imzalandı.

        TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım'ın imzaladığı eğitim protokolü imza törenine proje yürütücüsü TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Gürkök de katıldı. TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, modelin Çin'de yaygın bir şekilde kullanıldığını belirterek, kadınların ekonomik hayata girişlerinin kolaylaştırılması kapsamında oda olarak destek olmaya çalıştıklarını vurguladı. Ev ortamında üretim yapan kadın emeğinin daha da değerlenmesinde bu tür organizasyonların önemli olduğunu kaydetti.

        Kadınların ekonomiye katkısının önemli olduğunu ifade eden DOKA Genel Sekreteri Kaldırım da bütün dünyada kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın sağlandığını, Türkiye'de de bu anlamda önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Kaldırım, ajansın hedef kitlesinde kadınların başta ekonomi olmak üzere geliştirilmeleri için destek sağlandığını söyledi.

        Eğitim amaçlı proje kapsamında örgütlenme, kooperatifçilik, girişimcilik ve pazarlama başlığı altında özellikle markalaşma konusunda 15 gün süreli eğitimler verilecek. Eğitim özellikle ilk defa oluşturulan ev eksenli kadınların örgütlendiği ve özel sektörle işbirliği geliştirdiği modelin sürdürülebilirliğine yönelik workshopları içeriyor. Katılımcılar, Trabzon Avrasya Pazarı'nda daha önce açılan Kanaviçe Sokak’ta çalışan ya da çalışma potansiyeli taşıyan 15 girişimci kadın ve TTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyesi 5 kadından oluşuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.