Dolar 34,1590
%0.18
Euro 38,0519
%-0.11
Altın 2.888,810
%0.48
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar, toplumsal barışın sağlanmasında kadının rolünü tartıştı

Kadınlar, toplumsal barışın sağlanmasında kadının rolünü tartıştı

Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar, Kahramanmaraş’ta düzenlenen panelde bir araya geldi. Kahramanmaraş Kent Konseyi, Ulusal kadın buluşması etkinliğinin davetlisi olarak şehre gelen yurdun yaklaşık 15 ilden 60 kadın, ‘Toplumsal Barışın...

  • Ege Postası
  • 28.09.2013 - 15:24
Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar, Kahramanmaraş’ta düzenlenen panelde bir araya geldi. Kahramanmaraş Kent Konseyi, Ulusal kadın buluşması etkinliğinin davetlisi olarak şehre gelen yurdun yaklaşık 15 ilden 60 kadın, ‘Toplumsal Barışın Sağlanmasında Kadının Rolü’ konulu panel’de toplumsal olayların çözümünde kadının rolünü masaya yatırdı.

    Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı ve Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan’ın açılış konuşmasını yaptığı panelde, adalet, demokrasi ve eşitlik konularının yanı sıra, aile bağlarının güçlenmesi, toplumsal olaylar ve çözüm önerileri ele alındı. Arıkan, “Tüm Türkiye genelinde kent konseyleri kadın meclislerini şehrimize davet ederek ‘toplumsal barışın sağlanmasında kadının rolü’ temalı bir ulusal kadın buluşması gerçekleştiriyoruz. Toplumsal barışın sağlanmasında kadınların en önemli etken olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

    Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü Sosyal Statü Daire Başkanı Zeynep Şanal, insanlar arasında dünya barışını sağlamanın yolunun aileden geçtiğini söyledi. Bireylerin dinlemeyi öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Şanal, “Konuştuğumuzun 2 mislini dinleyelim. Birbirimiz dinlemeyi öğrenmeden, karşımızdakinin ne söylediğine bilemeyiz. Empati kurmayı öğrenmeliyiz. Bunu kendi ailemizin içinde ve toplumun genelinde yapmalıyız. Kendimizi karşımızdaki insanın yerine koyabilmeyi öğrenmek zorundayız. Demokrasi sandığa gidip oy kullanmak değildir. Demokrasi benim gibi olmayan, benim gibi düşünmeyenlere yaşama hakkı tanımaktır. Eşimize, çocuğumuza, komşumuza önce yumruğumuzu kaldıracağımıza kalbimiz açsak yaşadığımız dünya çok daha iyi bir hal alacaktır.” şeklinde konuştu.

    SURİYELİ KADININ KONUŞMASI HÜZÜNLENDİRDİ

    Ülkesinde yaşananları dile getirmesi için panele davet edilen 25 yaşındaki Suriyeli Raba Alsaid ise konuşması boyunca salondakileri hüzünlendirdi. Ülkesinde yaşanan insanlık dramını katliamlardan örnekler vererek anlatan Alsaid, ailesinden 20 kişiyi Esed rejiminin şehit ettiğini anlattı. Savaş nedeniyle annesiyle birlikte Suriye’nin Lazkiye şehrinden kaçarak Kahramanmaraş’taki çadır kente sığındıklarını ifade eden Alsaid şöyle konuştu: “Suriye bu büyük dünyanın küçük bir parçasıdır. Konumuz kadın ise Suriye’deki kadınlar zor koşullar altında yaşamlarını sürdürüyor. Anneler öz evlatlarını vatanları uğruna feda ediyor. Dünya ülkelerinin Suriye’de olanlara sessiz kalmasını anlayamıyoruz. 100 binden fazla insan, 10 binden fazla çocuk öldürülmüştür. Kadınlar bu uğurda çok şeylerini kaybetti. Başörtüsüne el uzatıldı. Banyas’ta bir annenin gözleri önünde iki çocuğu boğazlanarak öldürüldü. Dünyanın hiçbir yerinde böyle vahşet görülmedi. Suriye kadını tüm bunlara rağmen yılmadı, özgürlüğü uğruna canını feda etmeye devam ediyor. Bizim her zaman yanımızda olan Türk halkından Allah razı olsun.”

    “YEREL YÖNETİMLERDE DONANIMLI KADINLARA YER GÖSTERECEĞİZ”

    Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, kadınların soysal statüsünün geliştirilmesi için eğitimin önemine dikkat çekti. Türkiye’de kadınlara eğitim konusunda fırsat eşitliği sağlandığını hatırlatan Kaçar, kadının hayatın her alanında daha fazla rol alıp katılımda bulunmaları gerektiğini ifade etti.

    Hanımların yaradılıştan iletişime açık insanlar olduğunu belirten Kaçar, “Biz kadınlar, sevgi dolu, sabırlı, fıtraten iletişime açık insanlarız. En başta yavrularımıza karşı yetiştirici, yön gösteren kişileriz. Kadınlar bu nedenle her alanda çok güçlü olmalı. Her alanda sesini duyurmalı, yönetim mekanizmasında görev almalıdır. Ak parti olarak kadınlarımızın eğitimli olmasını istiyoruz. Kara mekanizmalarında yer almak için kendimizi yetiştirmek zorundayız. Bilgili kültürlü olmak zorundayız. Başbakanımız bizlerle yaptığı bir toplantıda bu seçimlerde her üç kişiden birinin mutlaka kadın olması gerektiğini söyledi. Bu güçle biz yola çıkıyoruz Ak Parti olarak. Bu güçle yerel yönetimlerde donanımlı kadınlara yer göstereceğiz.” diye konuştu.

    Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, panelistler AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Gazeteci-Yazar Meryem Gayberi ve Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Beylü Dikeçligil’in konuşmalarıyla sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.