Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlara madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edileceği anlatıldı

Kadınlara madde bağımlılığıyla nasıl mücadele edileceği anlatıldı

Batman Belediyesi SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çocuklar, gençler ve ebeveynlere yönelik bir süre önce başlattığı atölye çalışmalarının devamı niteliğinde...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 15:22
Batman Belediyesi SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında çocuklar, gençler ve ebeveynlere yönelik bir süre önce başlattığı atölye çalışmalarının devamı niteliğinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Batman Belediyesi SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı ile mücadele konulu bir süre önce başlattığı atölye çalışmalarını toplantılarla sürdürüyor. Uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı ile mücadele konulu atölye çalışmasının önemli aşamalarından biri olan 'aile çocuğunun madde kullandığını nasıl fark eder ve fark ettiği anda onunla nasıl bir ilişki kurmalıdır' çerçevesinde bir farkındalık yaratmayı amaçlayan toplantı belediye meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıya SELİS çalışanlarının yanı sıra, Batman Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Doğum Hastanesi doktorlarından Psikiyatrist Soner Ozaner, Barış Anneleri İnisiyatif bileşenleri, sivil toplum örgütü temsilcisi ve siyasi parti yöneticisi kadınlar ile bu alanda faaliyet yürüten aktivist kadınlar katıldı.

"ATÖLYE ÇALIŞMALARI HALK İNİSİYATİFİNDEN BESLENEN ÇÖZÜMLER ÜRETİR"

Toplantının açılış konuşmasını yapan SELİS çalışanı Sosyolog Rana Şeker, aile mekanizmasının madde kullanımı konusunda bilinçlenmesi sorunun çözümüne dair umut verici bir aşama olduğunu belirterek, "Bir süredir başlatmış olduğumuz madde bağımlılığı ile mücadele ve farkındalık çalışmaları atölye çalışmalarımızla devam etmektedir. Bunun ilk etabını bugün gerçekleştirmekteyiz. Atölye çalışması fikri bugüne kadar yaşanan toplumsal krizlerin sadece kurumsal düzeyde çözülemeyeceğine ve bu krizlerin sonuçlarını yaşayan halkın inisiyatifinden beslenen çözümler ile üretilmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Çalışmalarının önemli kısmını bir psikiyatrist eşliğinde yapmalarının önemli olduğunu dile getiren Şeker, "Bu atölyemizin konusu, ‘aile, çocuğunun madde kullandığını nasıl fark eder ve fark ettiği anda onunla nasıl bir ilişki kurmalıdır’ üzerine gerçekleşti. Bir sonraki atölye de ise kullanmayan çocuklara dönük bir çalışma yapacağız. Çünkü aileler bu sorunun psikolojik süreçlerine dair fikir sahibi değil. Aile mekanizmasının madde kullanımı konuda bilinçlenmesi sorunun çözümüne dair umut verici bir aşamadır." şeklinde konuştu.

Şeker’den sonra Psikiyatrist Soner Ozaner, toplantıya katılanlara maddenin klinik süreçleriyle ilgili bilgi verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.