Dolar 34,1987
%0.05
Euro 37,9856
%-0.29
Altın 2.913,600
%0.61
Bist-100 9.567,00
%-1.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlardan şiddete karşı gösterili tepki

Kadınlardan şiddete karşı gösterili tepki

Güzelbahçe Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle pandomim gösterili bir etkinlik düzenledi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2013 - 10:01

İZMİR- Belediye Amfi Tiyatrosu'ndaki etkinlikte Sosyolog Duygu Yılmaz, kadına yönelik şiddet türlerini ve mücadele yöntemlerini anlattı. Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikte ayrıca şiddeti konu alan bir gösteri sunuldu, eşi tarafından dövülmüş görüntüsü verilen bir kadın da başından geçenleri anlattı. Kadına yönelik şiddeti konu alan bir film gösterisi izlendi.

Öte yandan CHP Güzelbahçe Kadın Kolları da kadına yönelik şiddeti bir basın açıklamasıyla eleştirdi. “Kelebekler özgürdür” başlığı altındaki bildiriyi okuyan kadınlar son yıllarda Türkiye'de kadına yönelik şiddetle büyük artış olduğunu savundu. Kadınlar özetle şöyle dedi:

Belleğimizi diri tutmak ve bize dayatılan bunca şeyin altında ezilmemek için 'Böyle gelmiş böyle gider'diyenlere karşı 'Yeter artık' diyen kadınların yaşamlarını kendi yaşamlarımıza katıyoruz. Bizler kadınayönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede, sevgiyi örgütlemek amacıyla 'kelebekler özgürdür' diyoruz. Kadınlar için özgürlük ve adalet CHP ile gelecek.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.