Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadro değişti, isimde değişecek mi'

Kadro değişti, isimde değişecek mi'

​İzmir’in dünyaya örnek olan ve çeşitli ödüller alan ödüllü projesi AASSM’de (Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi) son dönemde yaşanan değişim rüzgarı kafalarda çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Gerçekleşen son teşkilat şeması revizyonunda “sanat merkezi” ibaresini yerini “kültür merkezi”ne bırakırken, ilerleyen dönemde dünyanın önde gelen konser salonun çizgisine devam edip etmeyeceği de merak konusu oldu.

  • Ege Postası
  • 26.05.2014 - 12:39
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın önde gelen konser salonlarından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Nisan ayında gerçekleşen teşkilat şeması değişiminde ve müdürlük atamalarında ismen değişikliğe gidildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü projelerinden olan AASSM’de yaşanan söz konusu değişiklik sonrasında ünlü konser salonunun geleceği de merak konusu oldu.
 
 
“SANAT MERKEZİ”YDİ “KÜLTÜR MERKEZİ” OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yerel seçimlerin ardından gerçekleşen teşkilat şeması değişikliğinde Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi Şube Müdürlüğü’ne bağlanan İzmir’in dünyaca ünlü ve çeşitli ödüllere sahip konser salonu AASSM’nin kurumsal geleceği merak konusu oldu.
 
BÜYÜKŞEHİR’İN GÖZDESİ İSİM Mİ DEĞİŞTİRECEK'
Ünlü Mimar Tevfik Tozkoparan tarafından projelendirilen ve 27 Aralık 2008 yılında İzmirli sanatseverlerin hizmetine açılan AASSM’de değişim rüzgarı devam ediyor. Yeni dönemle birlikte, gerçekleşen isim değişikliğinin yanı sıra, kültür müdürlüğünün başarılı kadrosunda da köklü değişikliğe gidildi. Fazıl Say, İdil Biret ve dünyaca ünlü sayısız sanatçıya ev sahipliği yapan ve uluslararası festivallere de ev sahipliği yapan sanat merkezinin yönetimine vekaleten Veysel Çıldır getirilirken, teknik ve akustik bakımından da Türkiye’nin en iyi sanat merkezi olan konser salonunun isminin de AASKM (Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi) olarak değiştirilmesi gündeme geldi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.