Dolar 34,6912
%0.26
Euro 36,6508
%0.1
Altın 2.970,740
%1.23
Bist-100 9.623,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadrolular ama sözleşmeli gibi çalışıyorlar

Kadrolular ama sözleşmeli gibi çalışıyorlar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli olarak çalışırken 2011 yılında kadroya alınan 4-A'lı personel, sözleşmeli personelle ilgili sözleşme şartlarına göre çalıştırılmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 bin ziraat...

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 11:24
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli olarak çalışırken 2011 yılında kadroya alınan 4-A'lı personel, sözleşmeli personelle ilgili sözleşme şartlarına göre çalıştırılmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 bin ziraat mühendisi, veteriner hekim ve su ürünleri mühendisinden oluşan kadrolu personel, sözleşme şartları ortadan kalktığını öne sürerek köy yerine il ve ilçelerde çalışmak istiyor. Yetkililer ise projelerde görevlendirilmek için işe alınan bu kişilerin, projeler sona ermedikçe durumunun değişmeyeceğini belirtiyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda, 2005 yılında KÖY-MER Projesi adı altında başlatılan ve 2007 yılı başından itibaren de TAR-GEL Projesi olarak devam eden proje çerçevesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi 4-B statüsünde sözleşmeli olarak teknik ve sağlık personel olarak istihdam edilen memurlar tepkili. 2011 yılında kadroya geçen memurlar, sözleşmedeki şartlar son bulmasına rağmen bakanlık bünyesindeki diğer kadrolu meslektaşları gibi il ve ilçe merkezlerinde çalışmak istiyor.

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, TAR-GEL projesi kapsamında sözleşmeli çalışırken kadroya alınan, ancak sözleşmeli gibi çalıştırılan 10 binin üzerinde personel olduğunu belirtti. Sendika olarak bu yanlışlığın düzeltilmesi için bine yakın dava açtıklarını söyleyen Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın personel arasında ayrımcılık yaptığını iddia etti. Kaya, iddialarını şu sözlerle dile getirdi: "Bizim bakanlıkta teknisyen olarak, memur olarak çalışan arkadaşlarımız fakülte bitirerek memur oldular. Bir kısmı kurumlar arası geçiş yaptı. Başka kurumdan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na geldi. Veya KPSS ile bakanlığa başladı. Bir kısmı da TAR-GEL projesi kapsamında çalışırken kadro alarak memur oldu. Şu anda hepsi kadrolu, 4-A'lı ziraat mühendisi, veteriner hekim. Bakanlık, TAR-GEL'li iken kadro alan memurlara, öbür ziraat mühendisleri, veteriner hekimleri gibi 4-A muamelesi yapmıyor. Atama, yer değiştirme, ziraat mühendisliği ve veteriner mühendisliğine icra için mesleki haklarını tanımıyor."

Kadrolu olmasına rağmen sözleşmeli gibi çalıştırılan personelin atıl bir vaziyette olduğunu savunan Kaya, "Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sunda köyler boşaltılmış, köyde kimse kalmamış, siz ziraat mühendisleri olarak köyün kurtlarını, tilkilerini bekliyorsunuz ki aman dağlardan bir yere gitmesin. Köylü yok, ziraat mühendisi var. Kışın zaten atıl vaziyette. Köyde hayvan yok, veteriner hekim var. Bu proje çok atıl kaldı." diyerek projeyi eleştirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şentürk ise söz konusu çalışanların KÖY-MER ve TAR-GEL projeleri kapsamında işe alındıklarını hatırlatarak, “657 sayılı kanunun 4-A maddesine göre, normal diğer çalışanlar gibi çalışıyorlar, ancak proje bitmediği müddetçe böyle çalışacaklar. Projeler devam ettiği için çalışma şartları aynı. Bunun için projenin bitmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.