
Kaf-Kaf Fener'i elinden kaçırdı
Kaf-Kaf ligin ilk yarısında evinde devirdiği Fenerbahçe Ülker’i deplasmanda elinde kaçırdı ve sahadan iki sayı farkla mağlup oldu.
- Ege Postası
- 05.03.2013 - 10:00
Tempolu başlayan maçın ilk beş dakikalık diliminde Bogdanovic ile etkili olan Sarı Lacivertliler skorda 12-8 üstünlüğü yakaladı. Boş atışları kaçıran Pınar Karşıyaka karşısında skor farkını koruyan Fenerbahçe Ülker birinci periyodu da 20-12 üstünlükle tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyoduna 9-2'lik seri ile başlayan İzmir temsilcisi rakibi karşısında skoru 22-21'e getirmeyi başardı. Rakibi karşısında öne geçecek basketi bulamayan Pınar Karşıyaka hücumda top kaybı yapınca Fenerbahçe Ülker, Emir ile son dört buçuk dakikaya 26-23 öne girdi. Dixon'un 3 sayılık basketiyle Pınar Karşıyaka skora dengeyi getirse de (26-26) Oğuz Savaş takımını tekrar öne geçirdi (28-26). Son 30 saniyeye 30-30 eşitlikle girilirken Fenerbahçe Ülker devreyi 32-30 önde kapadı.
Hızlı başlayan ikinci yarıda Pınar Karşıyaka Thomas'ın basketiyle maçta ilk defa öne geçmeyi başardı (36-37). Aminu ve Dixon'un basketleriyle İzmir ekibi 24'ncü dakikayı 38-42 üstünlükle geçti. Bogdanovic ve Andersen'in sayılarıyla Sarı Lacivertliler tekrar öne geçse de Pınar Karşıyaka rakibine Dixon ile karşılık verdi (44-45). McCalebb ve Andersen ile öne geçen Sarı Lacivertliler skoru 54-48'e taşıdı. Evren Büker'in son saniye basketiyle final periyoduna 57-57 eşitlikle girildi. Maçın final periyodu oldukça çekişmeli başladı. İki takım birbirine üstünlük kurmaya çalışırken son altı dakikaya 67-64 üstün girdi. Son dört dakikaya girildiğinde Pınar Karşıyaka'da Dixon 3 sayısı ile tekrar eşitliği sağladı (67-67). Müthiş maçta ev sahibi takım son 1 dakikaya 73-70 önde girdi. son bölümleri büyük çekişme içerisinde geçen maçtan Fenerbahçe Ülker 78-76 galip ayrıldı.
Yorum Yazın