Dolar 34,6486
%0.27
Euro 36,3484
%0.13
Altın 2.928,170
%0.35
Bist-100 9.636,00
%-0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KalDer İzmir, Endüstri 4.0'a Dikkat Çekti

KalDer İzmir, Endüstri 4.0'a Dikkat Çekti

Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi'nin (KalDer) üyeleri ve iş dünyası temsilcilerine yönelik gerçekleştirdiği, 'Kaliteli 1.0' başlıklı sohbet toplantısında gelişen teknolojiyle birlikte son dönemde gündemdeki ağırlığını artıran Endüstri 4.0 kavramına vurgu yapıldı.

  • Ege Postası
  • 01.12.2016 - 09:47

İZMİR - Hilton Oteli'nde Vira Stratejik Ortaklık Genel Müdürü ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Senem Kılıç'ın moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda, farklı sektör temsilcileri bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhsin Çömden, kurumlar arası işbirliğini güçlendirmek, yöneticileri son gelişmeler hakkında bilgilendirmek ve deneyimleri paylaşmak amacıyla bu sohbet toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

SANAYİ 4.0, BİLİŞİM VE ENDÜSTRİYİ BULUŞTURUYOR

18'inci yüzyılın sonundan günümüze dek, üretim süreçlerinin buhar makineleri, elektrik makineleri ve son olarak dijital teknolojiyle birlikte değiştiğini kaydeden Senem Kılıç, Endüstri 4.0 ile birlikte bilişim teknolojileri ve endüstrinin bir araya geldiğini dile getirdi.

Dijital teknolojiyle birlikte tetiklenen sanayi devriminin, elektronik otomasyonla birlikte birbirleriyle entegre olan tüm değer zincirlerini kapsadığını kaydeden Kılıç, “Üretimin tüm süreçlerinde iletişimin artırıldığı ve sistemler arası verinin üretildiği Sanayi 4.0, insanı temel alarak kaliteli bir yaşam sunmayı vadediyor” dedi.

Üretimde insanın yerini, her geçen gün biraz daha makinelere devrettiğine dikkat çeken Senem Kılıç şunları söyledi: “Yapay zeka, robotik teknolojiler, akıllı üretim sistemleri, 3-D yazıcılar, nesnelerin interneti, büyük veri ve bulut bilişim gibi yeni geliştirilen teknolojilerle Endüstri 4.0 sadece üretimde kaliteyi artırmadı, aynı zamanda kayıp kaçak oranlarını minimize ederek üretim giderlerini de asgari düzeylere çekti. Artık büyük firmalar az gelişmiş ülkelerde üretim yapmak yerine, kendi ülkelerinde kurdukları tesislerde üretim yapmayı tercih etmeye başladı”

TÜRKİYE AVANTAJLI KONUMDA

Türkiye'nin coğrafi konumu ve göreceli olarak düşük işgücü maliyetine sahip olduğunu vurgulayan Senem Kılıç sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye, Endüstri 4.0'ın global değer zincirinde avantajlı konumda. Doğrudan üretim maliyeti açısından da önde. Ülkemizde Endüstri 4.0 uygulamalarını kimya sanayi, tekstil, motorlu araçlar ve otomotiv parçaları, makine, elektrikli araçlar ve tarım gibi başlıca sektörlere entegre edebiliriz. Ülkemiz için firmaların bireysel çabaları yeterli değil. Tedarikçilerin, müşterilerin ve diğer paydaşların da Endüstri 4.0 sistemini uygulamaları gerekiyor. Ülke olarak dünyanın geleceğinde söz sahibi olmak istiyorsak Endüstri 4.0'a yatırım yapmamız gerekiyor”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.