Dolar 34,2608
%0.06
Euro 37,6518
%0.14
Altın 2.911,980
%0.08
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kalp krizine 'alarmlı' çözüm

Kalp krizine 'alarmlı' çözüm

Uykusunda kalp krizi geçiren, İzmir İl Genel Meclisi'nin CHP'li Seferihisar Üyesi Mehmet Şenel, bir yakınını hastaneye götürmek için kurduğu alarm sayesinde uyanarak hastaneye kaldırıldı.

  • Ege Postası
  • 06.09.2012 - 11:37

İZMİR- İl Genel Meclisi'nin CHP'li Seferihisar Üyesi Mehmet Şenel, kalp krizine uykusunda yakalandı. Şenel'i hayata, bir yakını hastaneye götürmek için kurduğu saati döndürdü.

 

Yeni Asır'dan Fatih Abacıoğlu'nun haberine göre İzmir İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi Mehmet Şenel, hayata telefonunun alarm sesiyle tutundu. Kalp krizine uykusunda yakalanan Mehmet Şenel, çalan alarm sesiyle uyandı ve kalp krizi geçirdiğini anladı. Eşi ve oğlunun çağırdığı ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şenel'in anjiyo ile 2 damarı açıldı. Bir yakınını hastaneye götürmek amacıyla saatini kurduğunu belirten Mehmet Şenel, "Hayatımı alarm sesine borçluyum. Ölüm uykusundan bu sesle uyandım" dedi.

 

DAMARLARI AÇILDI

Mehmet Şenel, "Bir yakınım, benden kendisini hastaneye götürmemi istedi. Bu nedenle 4 gün sonraya randevu aldık. Fakat rahatsızlığı artınca bu tarihi 2 gün önceye çektik. Sabah 08.00'de hastaneye gitmek amacıyla saatimi 07.30'a kurdum ve uyudum. Sabah 07.30'da kalbimde bir yanma, nefes darlığı ve sırt ağrısıyla uyandım. Bunun kalp krizi belirtisi olduğunu biliyordum. Zamanım azdı. Eşimi uyandırarak durumu anlattım ve 112 Acil Servisi'ne haber vermelerini istedim. Gelen ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim. Burada yapılan tetkikler sonucu kalbimdeki iki damarın tıkalı olduğu ortaya çıktı. Yapılan anjiyo ile damarlar açıldı ve yoğun bakımda tedavi görmeye başladım" dedi.

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Doktorların olayı anlatmasını istemesiyle durumun farkına vardığını belirten Şenel, "Başhekim Yardımcısı Serdar Bayata, benden yaşadıklarımı anlatmamı istedi. Saatin sesiyle uyandığımı ve kalp krizini böyle fark ettiğimi söyledim. Serdar Bayata bana, 'Kalp krizi, kişiyi uykudan uyandırmaz. Uyanmak amacıyla kurduğun saate dua et. Ağrıyla uyanma şansın çok az. Yoksa bugün yanımızda olmazdın' dedi. Bunu duyunca gözyaşlarımı tutamadım. 'Yaşamla, ölüm arasında ince bir çizgi var' derler. Bu ince çizgiyi böylece öğrenmiş oldum. Alarm sesi beni ölüm uykusundan uyandırdı. Hastaneye götüreceğim yakınımı ailem, bana yardımcı olmaları için aramış. Ben yardımcı olacakken, onlar bana yardımcı oldu" dedi.

 

Mehmet Şenel, doktorunun tavsiyesi üzerine sigarayı bıraktığını belirterek, "Geçirdiğim kalp krizi bana yaşamın kıymetini öğretti. Ölüm bir anda geliyor. Sağlığa dikkat etmenin, düzenli hayatın önemini daha iyi anladım. Bu nedenle hemen sigarayı bıraktım. Sigara kullanan dostlarıma bırakmaları yönünde telkinde bulunuyorum. Hayatımı bir alarm sesinin kurtaracağını hiç düşünmezdim. Bu nedenle artık sağlığıma çok daha fazla önem veriyorum" dedi.

 

'BUNUN ADI MUCİZE'

Mehmet Şenel'in fotoğraf sanatçısı oğlu Mustafa Şenel, babasının kalp krizi geçirdiği gün, uykudan uyanmasının mucize olduğunu söyledi. Mustafa Şenel, "Telefonla yakınlarımızı aradık. Gelen yakınımız olayı duyunca çok şaşırdı. Çünkü konuyu bilmeden, babamın hastaneye götüreceği arkadaşını aramışız. O da bize, 'Beni hastaneye götürecekti. Aramadığı için merak etmiştim' dedi. Babamın yardım edeceği kişi, babama yardım etti. Bu da çok garip bir tesadüf oldu. Onun yanımızda olması, sağlıklı olması bizim mutluluğumuz" dedi. (Yeni Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.