Dolar 34,1049
%-0.01
Euro 38,1993
%0.08
Altın 2.920,720
%0.21
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kamalak: D-8 ülkeleri çemberi genişletmeli

Kamalak: D-8 ülkeleri çemberi genişletmeli

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam dünyasının kendi içinde bütünlük sağlaması için D-8 ülkelerinin çemberi genişletmesi, üye sayısını artırması ve iç yapısını güçlendermesi gerektiğini söyledi. SP lideri...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 15:10
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İslam dünyasının kendi içinde bütünlük sağlaması için D-8 ülkelerinin çemberi genişletmesi, üye sayısını artırması ve iç yapısını güçlendermesi gerektiğini söyledi.

SP lideri Mustafa Kamalak, D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Musavi ile Ankara’daki parti genel merkezinde görüştü. İslam dünyasının 300 yıldır hep kaybettiğini bundan sonra da kaybedecek zamanı kalmadığını belirten Kamalak, İslam dünyasının, kendi içinde bütünlük sağlaması gerektiğini vurguladı. Kamalak, şöyle devam etti: "İslam ülkeleri, bir barış gücü oluşturmalı. İktisadi faaliyetlerini genişletmeli, İslam Ortak Pazarı kurulmalı. Ortak para birimine geçilmeli. Yani iç dokuyu organik olarak güçlendirmelidir. D-8'ler hızla ilerlemeli. Şu an dünya coğrafyasına baktığımızda zengin maden yatakları, zengin petrol yatakları ve zengin genç nüfus İslam coğrafyasındadır."

"EN YOKSUL TOPLULUKLAR İSLAM COĞRAFYASINDA"

Kamalak, en yoksul toplulukların İslam coğrafyasında bulunduğunu aktararak, İslam ülkelerinin doğal kaynaklarının kapitalist ülkeler tarafından sömürüldüğünü dile getirdi.
Kamalak, "ABD'nin Afganistan'da, Libya'da ne işi var- Hiç şüphesiz buraları sömürmek için. Bu sömürüye 'dur' demek için İslam ülkelerinin işbirliğine gitmeleri gerek. Bunu yapacak da D-8'lerdir." dedi.

D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Musavi de D-8 ile eski Başbakan Necmettin Erbakan arasında güçlü bir bağ olduğunu ve bundan gurur duyduklarını hatırlattı. D-8'i bir üst seviyeye çıkarmak için stratejiler belirlediklerini söyleyen Musavi , Yeni sekretaryanın kurulması ve bütçenin arttırılması için çalışıyoruz. Umarım liderler buna onay verir. Bu şekilde D-8'i bir üst seviyeye çıkartabiliriz.” görüşünü iletti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.