Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kampüste HGS krizi

Kampüste HGS krizi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, bu yıl uygulamaya başlanan HGS ile geçiş sistemi, fakülte ve yüksek okullara kendi araçlarıyla gelen öğrenciler arasında sıkıntı yarattı. İşlemlerini tamamlayamayan ve kampüse alınmayan öğrenciler tepki gösterdi. Kendi araçlarıyla gelenler sıkıntı yaşıyor

  • Ege Postası
  • 15.11.2016 - 08:47

EGEPOSTASI - Dokuz Eylül Üniversitesi kampüslerinde araç trafiğinde yaşanan problemleri ortadan kaldırmak ve güvenliği sağlamak amacıyla bu eğitim yılı başında Hızlı Geçiş Sistemi (DE-HGS) kurulması çalışmalarına başlandı. Bu çerçevede ilk aşamada Buca Tınaztepe Kampüsü ve Buca Eğitim Fakültesi Kampüsü’nde HGS ile geçiş sistemi kuruldu. 30 Mayıs 2016 tarihi itibariyle Tınaztepe Kampüsünde HGS okuyucular ve onunla birlikte çalışan hızlı otoban bariyerler kuruldu.

Uygulama kapsamında araçlarıyla okullarına gelecek öğrencilerden dönemlik 150’şer TL HGS parası talep edildi. Paranın Ziraat Bankası’na yatırılması ve işlemlerin tamamlanması istendi. Ancak henüz derslerin yoğunluğu nedeniyle prosedürü tamamlayamayan öğrencilerin geçişine izin verilmedi.

Bazı üniversite öğrencileri, “Kampüsten geçirmediler. Yönlendirdikleri ofisin önünde yüze yakın öğrenci işlemlerini yaptırmak için sıra bekliyordu. Bu yüzden derslerimizi kaçırıyoruz. Ya da otopark olmadığı için araçlarımızı bırakamıyoruz, gelişigüzel park etsek de 2 kilometreye yakın yürümek zorunda kalıyoruz. Üstelik HGS etiketini araca görevli bizzat yapıştırıyor. Ama örneğin farklı araçlarla gelmek zorunda kaldığımızda bu etiketten yararlanamıyoruz.  Uygulama esnetilemez mi” diye yakındı. 

DEZAVANTAJLI ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, HGS uygulamasıyla ilgili resmi web sitesinde yayınladığı açılamada şu ifadelere yer verdi:

"Dokuz Eylül Üniversitesi kampüslerinde, koruma ve güvenlik hizmetlerinin etkin verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak, muhtemel güvenlik sorunlarının önüne geçmek ve Olağaüstü Hal nedeniyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında dikkate alınması zorunlu olan güvenlik tedbirleri kapsamında güvenli ve hızlı geçişin sağlanması amacıyla Hızlı Geçiş Sistemi uygulamasına geçilmiştir. Öğrencilere ait araçların HGS etiket bedelleri ile Üniversitemizin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında dezavantajlı veya ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin sorunlarının giderilmesi amaçlanmaktadır. Bu sebeple 14 Kasım 2016 saat 13:00’den itibaren HGS Etiketi taşıyan araçlar kampüse girebileceklerdir. Konuya göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ederiz. Diğer kampüsler için bilgilendirme daha sonra yapılacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.