Dolar 34,1038
%0.02
Euro 38,1519
%0.15
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kamu arazisinde holding şantiyesi

Kamu arazisinde holding şantiyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Üçkuyular'da yaklaşık 35 milyon lira ödeyerek kamulaştırdığı arazide bölgede AVM inşa eden Doğuş Holding'in şantiye kurduğu ortaya çıktı. Şantiyeye şok bir baskın düzenleyen Balçovalı Arsa Mağdurları yaptıkları eylemin ardından ihbarda bulunarak polise başvurdu. Arsa mağdurlarından şok baskın!

  • Ege Postası
  • 05.11.2016 - 13:30

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Üçkuyular'da yaşanan pazaryeri kriziyle sık sık gündeme gelen ve kamuoyunda uzun süren tartışmalara yol açan Doğuş Holding'e ait AVM projesi yine krizle gündeme geldi.

BELEDİYE 35 MİLYON LİRA VERDİ, ŞİRKET ŞANTİYE KURDU

Üçkuyular'da eski semt garajı ile tramvay şantiyesi bitişiğinde bulunan ve geçtiğimiz yıl içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yol ve yeşil alan olarak kullanılmak üzere istimlak edilen kamu arazilerinde AVM inşa eden Doğuş Holding tarafından inşaat şantiyesi kurulduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 35 milyon liraya kamulaştırılan ve mülkiyeti belediyeye geçen arazinin yanı başında önceki aylarda semt pazarı tahliye edilerek başlanan AVM inşaatı için depo olarak kullanılmaya başladı. Yaşanan durumu kamuoyuna duyurmak adına sabah saatlerinde bölgede toplanan Balçovalı Arsa Mağdurları avukatları Mustafa Kemal Turan önderliğinde yine ilginç bir eylemin altına imza attı.

MAĞDURLARDAN "HIRSIZLIK" VE "TEFECİLİK" SUÇLAMASI!

Belediyenin yol ve yeşil alan kullanımına ayırması beklenen arazide yer alan inşaat şantiyesini basan BAMİD (Balçovalı Arsa Mağdurları İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) üyesi yüz kadar vatandaş burada bir basın açıklaması yaparak eylem düzenledi. Mağdurlar adına açıklamada bulunan Avukat Mustafa Kemal Turan, yaşanan durumu "İmar tefeciliği", "Arsa spekülasyonu" ve "İmar hırsızlığı" nitelemesi olarak tarif ederken şu açıklamayı yaptı: "Burası yol ve yeşil alan diye kamulaştırıldı. Toplam bedeli 35 milyon liradır. Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetine geçmiştir. Bu kente, kamuya ait bir alan nasıl oluyor da bir holdinge veriliyo? Bir şirket şehrin göbeğindeki kamu malını nasıl böyle işgal edebiliyo? Burada resmen kamunun malını çalıyorlar. Devlet buraya para ödedi. Kamunun parasıyla, yani halkın vergileriyle istimlak edilen bu alan nasıl bir şirkete tahsis edilebiliyo? Burayı yol ve yeşil alan olarak kullanacağımız yerde şirket işgal ediyor. Ayıptır, yazıktır, günahtır! Bunun hesabını soracağız... Bununla alakalı sorumlular kimse burnundan fitil fitil getireceğiz."

"DOĞUŞ'A GELİNCE HER ŞEY, BİZE GELİNCE HİÇBİR ŞEY..."

Yaklaşık 40 yıldır haklarını alabilmek için beklediklerini ve büyük bir mağduriyet yaşadıklarını hatırlatan Avukat Turan, "Biz 40 yıldır bekliyoruz, ama gördüğünüz gibi Doğuş Holding 40 günde istediğini alıyor. Aynı belediye bize verdiği imar hakkının 15 katını holdinge tanıdı. Doğuş'a gelince her şey, bize gelince hiçbir şey... Bunun adı imar tefeciliği, arsa spekülasyonu ve imar hırsızlığıdır. İzmir'de son 50 yılın en büyük hırsızlığı yaşanmaktadır. Ya holdingler de bizim gibi "zede" olsun ya da biz de holdingler gibi "zade" olalım. Biz eşitlik ve adalet istiyoruz. 40 yıldır hakkımızı alamıyoruz. Buradaki söz konusu işgali de yargıya taşıdık, sorumlular kanun önünde hesap verecektir" diyerek sözlerine son verdi.

155'İ ARAYIP POLİS ÇAĞIRDILAR

Yapılan basın açıklamasına Tevfik Fikret'in "Yiyin efendiler yiyin" dizelerini okuyarak son veren Balçovalı Arsa Mağdurları daha sonra şantiye önüne gelerek yetkililer ile görüşme talebinde bulundu. Yetkili kimse bulunamadığı gerekçesiyle olumsuz yanıt alan mağdurlar, ardından 155'i arayarak polise ihbarda bulundu. Arazinin hukuka aykırı şekilde işgal edildiğini ve yasaların çiğnendiğini savunan mağdurlar adına emniyet güçleri ile görüşen Avukat Mustafa Kemal Turan açtıkları davalar hakkında bilgiler vererek, yaşanan durumun tutanak altına alınmasını istedi. Görevli polis memurları ile yapılan görüşmenin ardından yanlarında getirdikleri pankartlar ile taşıt yoluna inen Balçovalı hak sahipleri alkışlar ve ıslıklar eşliğinde eylemlerine son verdi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.