Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kamulaştırmayla gelmeyen yol dönüşümle gelecek

Kamulaştırmayla gelmeyen yol dönüşümle gelecek

Kamulaştırma engeline takılan Alsancak-Bornova aksındaki trafik akışını rahatlatmak ve Ege Mahallesi ile Kahramanlar Mahallesi’nin iki yakasını birleştirmek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Akıncılar Alt Geçidi Projesinin bağlantı yolları dönüşümle açılacak. Yaklaşık maliyeti 750 bin TL’yi bulan ve 2,5 senede yapımı tamamlanan projenin Ege Mahallesi’nden geçecek yolda kalan ve kamulaştırılamayan bölümü yapılacak dönüşüm çalışmaları kapsamında güzergaha dahil edilecek.

  • Ege Postası
  • 03.10.2014 - 13:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kahramanlar Mahallesi ve Ege Mahallesi’ni birbirine bağlayan Akıncılar Alt Geçidi’nin çilesi dönüşümle son bulacak. Bölgede yaşayan vatandaşların ve iş yeri sahiplerini yapımı sürecinde şikayetlerine yol açan taşıt alt geçidinin Bornova’ya bağlanacak yeni yol kamulaştırma engeline takılmış, proje ile ilgili yargı süreci başlamıştı. Bağlantı yolları yapılamayan alt geçit güzergahında kalan konutların hak sahipleri ile mahkemelik olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, güzergahı Bornova’ya ulaştıracak bölümü kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında açacak.
 

 
EGE MAHALLESİ’NDE YOL SANCISI
Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan ve Ege Mahallesi ile Kahramanlar Mahallesi’ni birbirine bağlayan Akıncılar Alt Geçidi’nin kamulaştırma nedeniyle yapılamayan bağlantı yolları Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve  Gelişim Projesi ile tamamlanacak. Araç trafiğine tamamlandıktan uzun süre sonra açılan ve uzun süre İzmir’deki en pahalı yaya geçidi olarak hizmet vermeye başlayan taşıt alt geçidinin kamulaştırmaya takılan bağlantı yolları, dönüşümün tamamlanmasının ardından açılacak güzergah ile Bornova’ya açılan çevreyoluna ulaşacak.
 
HAK SAHİPLERİ KAMULAŞTIRMA BEDELLERİNE İTİRAZ ETMİŞTİ
Tünelin Ege Mahallesi’ndeki çıkışını teşkil eden güzergahta Bornova istikametine bağlanması planlanan yol üzerinde kalan 39 haneyle ilgili yaşanan kamulaştırma sıkıntıları nedeniyle ertelenen yol inşası kentsel dönüşümle birlikte kaldığı yerden devam edecek. 39 haneden 14 tanesinin kamulaştırılması ile açılan tünel çıkışının devamında kalan konutların hak sahipleri konuyu yargıya taşıyarak belediye tarafından ödenen bedellere itiraz etmiş, geçtiğimiz yıllarda konuyla ilgili mahkeme süreci başlamıştı.
 
YOL İÇİN EVİNİ BIRAKAN KAR ETTİ
Yapılacak çalışma kapsamında bir diğer sıkıntı ise kamulaştırma bedellerinde yaşanıyor. Tünel çıkışında yer alan konutların kamulaştırma bedellerini kabul eden hak sahipleri evleri için metrekare başına 830 TL ile bin 500 TL arasında değişen rakamlarda tutarlar alırken, itiraz eden ev sahipleri ise şimdiden zarara uğradı. Ege Mahallesi’nde yapılacak dönüşüm çalışmaları kapsamında 14 hanenin dışında kalan hak sahipleri Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sunduğu yeni konutları kabul ederken borçlanacak.
 


VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri cezalandırıldıklarını belirtirken, kamulaştırmayı kabul etmeyen vatandaşların dönüşümle zarar ettiğini savundu. Ege Mahallesi'ndeki hak sahipleri kamulaştırmayı kabul ederek evlerini terk eden hane sakinlerinin daha yüksek bedeller aldığını, ancak kalan 25 ev sahibinin kamulaştırma mağduru olacağını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.