Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanada ve ABD’ye kaya gazı inceleme heyeti gönderilecek

Kanada ve ABD’ye kaya gazı inceleme heyeti gönderilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan bir heyet Temmuz ayı içerisinde ABD ve Kanada’ya kaya gazı ziyaretinde bulunacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İç Anadolu, Trakya ve Diyarbakır bölgelerinde sondajlara başlandığını...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 13:05
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan bir heyet Temmuz ayı içerisinde ABD ve Kanada’ya kaya gazı ziyaretinde bulunacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İç Anadolu, Trakya ve Diyarbakır bölgelerinde sondajlara başlandığını ifade ederek, heyetin söz konusu ülkelerde temaslarda bulunacağını ve kaya gazı teknolojisini inceleyeceğini söyledi. Yıldız, “Oraya giden arkadaşlarımız, arama ve üretim faaliyetlerine izin veren ve denetimini gerçekleştiren kurumlarla görüşmeler yapacak. Uygulanan yasal mevzuatlar ve denetim mekanizması, çevresel etki değerlendirme süreçleri ve bunların uygulama biçimleri izlenecek. Bizim bu teknolojileri alırken önceliğimiz çevre olacak. Ayrıca mevzuat hazırlıklarında danışmanlık hizmeti veren bazı hukuk firmalarıyla da bir araya gelinerek onların tecrübeleri hakkında bilgi edinilecek.” dedi.

Enerji yatırımlarına diğer alanlardakine göre daha hassas yaklaşmak gerektiğini aktaran Yıldız, “Sadece enerji kaynaklarına ulaşmakla iş bitmiyor. O kaynakları en güvenli ve en verimli şekilde kullanabilmek için teknolojinizi de geliştirmek zorundasınız. Teknik heyetimiz, kaya gazı konusunda teknoloji geliştiren lider kuruluşların Ar-Ge laboratuarları ve tesislerini ziyaret edecek, geliştirilmiş veya geliştirilmekte olan teknolojik olanaklar hakkında bilgi alacaklar. Yapılacak saha gezileri ile hidrolik çatlatma operasyonları (kaya gazı çıkarılması) yerinde gözlenecek. Buradaki uygulamalar, yüzey tesisleri ve çevre kirliliğine karşı alınan önlemler de incelenecek.” diye konuştu.

Ziyarette kaya gazının yanı sıra petrol alanında da görüşmeler gerçekleşeceğini kaydeden Yıldız, “Petrol aramacılığında Türkiye’deki yatırım ortamı, TPAO’nun tanıtımı ve işbirliği olanakları ile ilgili görüşmeler de yapılacak.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.