Kanser hastası kadınlara umut yuvası
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sağlıklı Kalite Derneği - Umut Atölyesi'nin hizmete açtığı ‘Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi’, radyoterapi sürecinde her gün İzmir’e gelip gidemeyen ya da hastane bahçelerinde yatmak zorunda kalan kanser hastası kadınlar için umut oldu. Kanser hastası kadınların hayatlarına dokunacaklar
- Ege Postası
- 03.08.2016 - 09:45
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından kente tedavi için gelen kanser hastası kadınların ücretsiz konaklaması amacıyla Sağlıklı Kalite Derneği (SAĞKAL) - Umut Atölyesi’yle protokol imzalayarak ‘Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi’ni hayata geçirdi. Merkez, özellikle radyoterapi sürecinde maddi kısıtlılıklar yüzünden her gün İzmir’e gelip gidemeyen ya da hastane bahçelerinde yatmak zorunda kalan hastalar için bir umut ışığı oldu. Sağlıklı Kalite Derneği Umut Atölyesi bünyesinde hizmet verecek olan misafirhane, önümüzdeki günlerde hasta kabul etmeye başlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Huzurevi Müdürü Dr. Dicle Bahadıroğlu Özsel, Büyükşehir Belediyesi’nin mülkünde olan binayı, imzalanan protokolle derneğin hizmetine verdiklerini söyledi. Özsel, “Büyükşehir Belediyesi olarak Eşrefpaşa Hastanesi’nde verdiğimiz sağlık hizmetinin yanısıra, derneklerle işbirliği yaparak şifa arayan hastalara destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
HAYATLARINA DOKUNACAĞIZ
Umut Atölyesi Proje Koordinatörü Emine Uçar ise Büyükşehir Belediyesi’ne, Balçova Sağlıklı Yaşam Sosyal Rehabilitasyon Destek Merkezi’nin hazırlanması için verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Uçar, “Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu, bize inanılmaz bir destek verdi. Onlar olmasaydı, biz bu merkezi hayata geçirmek için en az 5 yıl daha uğraşırdık” dedi. Merkezde ihtiyaç sahibi hastalara sadece yatak hizmeti verilmeyeceğini, aynı zamanda sürekli eğitimlerle hastaların hayatlarına da dokunacaklarını kaydeden Uçar, kanser hastaları için moral desteğinin önemine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:
“Derneğimiz sayesinde, kanserle yaşayan hastalar, kendi hayatlarına sahip çıkmayı öğreniyor. Benim gibi meme kanserini yenmiş gönüllüleri görünce, onlar da ‘Ben neden kanseri yenmeyeyim'’ diyerek moral buluyor. Amacımız ücretsiz misafirhane hizmetinin yanısıra hayatlarına yeni bir bakış açısı da kazandırmak. Buradaki konuklarımıza, bu hastalıkla mücadele etmiş ve bu savaştan zaferle çıkmış, profosyonel eğitim almış uzman gönüllüler tarafından psiko destek ve bilgilendirme eğitimleri de verilecek. Merkezimize gelen hastaların, bu süreci daha güçlü atlatmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ayrıca hobi çalışmalarının yanı sıra, iş ve meslek geliştirme eğitimleri vermeyi planlıyoruz.”
Uçar, merkezde kalmayı isteyen hastaların, tedavi gördükleri sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini de hatırlattı.
Yorum Yazın