Dolar 34,1176
%-0.04
Euro 38,0824
%0.16
Altın 2.913,860
%-0.02
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanser taramalarında Bursa’nın başarısı

Kanser taramalarında Bursa’nın başarısı

Türkiye'de 124 adet Kanser Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bulunuyor. Halka ücretsiz kanser taraması yapan merkezler arasında Bursa, performansı yükselten iller arasında yer aldı.     Ulusal Kanser Tarama Standartları doğrultusunda...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 10:12
Türkiye'de 124 adet Kanser Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bulunuyor. Halka ücretsiz kanser taraması yapan merkezler arasında Bursa, performansı yükselten iller arasında yer aldı.

    Ulusal Kanser Tarama Standartları doğrultusunda halka ücretsiz kanser tarama hizmeti sunan merkezler yoğun talep görüyor. Kanser Daire Başkanlığı tarafından periyodik değerlendirmeler yapılan KETEM’ler arasında başarılı iller sıralandı.

    Meme ve servis kanseri taramalarında Bursa performansının yükseltirken, meme kanseri taramalarında Rize ve Denizli ikinciliği paylaştı.

    Bursa İl Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Resul Özbek, kanserde erken teşhisin hayat kurtardığını dile getirdi. İnsanların KETEM merkezlerine başvurmaktan çekinmemesini isteyen Dr. Özbek, şunları dile getirdi: "Tarihi Muradiye Külliyesi'nde faaliyetini sürdüren Döne Ocak Kanser Erken Teşhis, KETEM'e mutlaka başvurulmalıdır. Halkın bilinçlendirilmesi ve kanser vakalarının erken evrelerde yakalanmasına yönelik tarama programları uygulayan KETEM, kanserle mücadelede oldukça önem arz etmektedir. KETEM’de, rahim ağzı kanseri için 30-65 yaş arasındaki kadınlara 5 yılda bir, meme kanseri için 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir, kalın bağırsak kanseri için 50-69 yaş arasındaki kadın ve erkekler 2 yılda bir tarama yapılmaktadır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.