Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağ haklı çıktı

Karabağ haklı çıktı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Alaattin Yüksel'in il başkanı seçildiği kongrenin ardından yaptığı açıklamada, "Yüksel o koltukta fazla oturamaz, istifa eder" demişti. 8 ay sonra yaşanacakları o günden tahmin eden Karabağ' öngörüsünde haklı çıktı. Yüksel için o öngörüsü gerçek oldu

  • Ege Postası
  • 11.08.2016 - 14:15

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “yönetimsel ve fikirsel” sebeplerden dolayı istifa ettiğini açıklaması parti örgütünde şok etkisi yarattı. Kongrede Yüksel’in karşısına aday olarak çıkan CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın arkasında duran CHP Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ’ın, kongreden hemen sonra yaptığı, “Bu tür zoraki alınan galibiyetler aslında mağlubiyettir. Yüksel o koltukta çok uzun süre oturmaz, istifa eder” açıklaması 8 ay sonra gerçek oldu.

Bayraklı’nın çocukları başarılarını taçlandırdı

CHP İzmir’de, İl Başkanı Alaattin Yüksel’in istifasıyla sarsıldı. Yüksel’in istifasının ardından ise, 2015’in Aralık ayında gerçekleştirilen kongre sonrası Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yaptığı değerlendirmeler akla geldi.

İSTİFA EDER!
Karabağ, kongre sonrası bir televizyon kanalına verdiği röportajda, “İl başkanlığına seçilen Yüksel, rahat bir dönem geçiremeyecek. Bu tür zoraki alınan galibiyetler mağlubiyettir aslında. Adaylığı zaten hataydı. Büyükşehir'in arkasında olduğu imajıyla siyaset yapıyor. Genel seçimler öncesi arkadaşları gibi önseçime girseydi çıkamayacaktı. Burada Büyükşehir gücünü arkasına alarak il başkanı olmayı başardı. Bu tablo 2019'a giderken İzmir Örgütü'ne zarar veriyor. Örgüt ikiye bölündü. 2014'te neden 8 ilçenin kaybedildiği sorusunun cevabı 'ya ben olacağım, ya arkadaşlarım' mantığıyla hareket etmesinde yatıyor. Bundan sonra da böyle devam edecek, insanlar huylarından vazgeçmez. Dolayısıyla bize partiyi gerçekten seven, kalben CHP'li olanlara büyük görev düşüyor. Ayrıca Yüksel, o koltukta fazla oturamaz. İstifa eder” demişti. Karabağ, bu açıklamasıyla 8 ay sonra yaşanacakları o günden bilmiş oldu.

KONGREDE NELER YAŞANMIŞTI
Aralık ayında gerçekleştirilen kongre öncesi CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar aday olduğunu açıklamıştı. Kavalar’a ilk destek Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’dan gelmişti. Kavalar’ın yakın dostu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “Bir oyum var o da Nezvat’ın” açıklaması yaparak tavrını göstermişti. Ancak kongreye sayılı günler kalan Alattin Yüksel aday olduğunu açıkladı. Yüksel, kongreye Başkan Kocaoğlu ile birlikte girerek partilileri selamladı. CHP’li 21 ilçe belediye başkanı da Yüksel’den yana tavır koydu. Kongrede, 399 delegenin imzasıyla adaylığını divana bildiren Yüksel, seçim sonucunda 281 oy alırken, rakibi Kavalar 269 oyda kaldı. Yüksel’in 400 imzayla adaylığını açıklamasına karşın 281 oy alması ise günlerce tartışıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.