Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Kent Konseyi 7. Olağan Kongresi’ni yaptı

Karabağlar Kent Konseyi 7. Olağan Kongresi’ni yaptı

Karabağlar Kent Konseyi 7. Olağan Kongresi , Bozyaka Kültür Merkezi'nde yapıldı. Gerçekleşen kongrede Kadın Adayları Destekleme Derneği(KA-DER), Karabağlar Kent Konseyi ve Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün çalışması ile 6 hafta süren 'Yurttaşlık Eğitimi' programının katılım belgeleri kursiyerlere verildi.

  • Ege Postası
  • 04.04.2016 - 11:01
Karabağlar Belediyesi Bozyaka Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Karabağlar Kent Konseyi 7. Olağan Kongresi’ne Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşcu, KA-DER Başkanı Fatma Tunç Köprülü ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasında, kent konseylerinin özerk bir yapısı olduğunu, kendi özgür iradesiyle kararlar oluşturma hakkının olduğunu ve buna saygı duyulması gerektiğini ifade eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kent konseyinin siyasi bir yapısı olmadığını, her görüşten insanların oluşturduğu bir yapı olduğunu söyledi.

Kent konseylerinin siyasi yapısı yok
Selvitopu, “Kent konseylerinin tamamen özerk bir yapısı var ama tamamen bağımsız bir yapısı da yok. Bütçe yada bir takım etkinlikler anlamında da belediye ile işbirliği içerisinde çalışması gereken bir yapı. Bunun iyi uygulanması lazım, iyi koordine edilmesi lazım. Ancak bu şekilde başarılı işler gerçekleştirilir ve daha iyi işler yapılır. Bugüne kadar bunları anlatmak istedik, çünkü karşı karşıya gelen yada birbirine rakip yapılar değil, tam tersine iyi bir koordinasyon içerisinde çalışmadı gereken bir yapı. Kent konseylerinin tabi ki bir siyasi yapısı yok, her düşünce ve görüşten insanların olduğu bir yapı. Buna da özellikle dikkat edilmesi gerekir. Kucaklayıcı olması anlamında daha geniş kitlelere hitap etmesi anlamında buna herkesin özen göstermesinde fayda vardır. Bu katılımcılığı anlatır, daha fazla insanın kent konseylerinde görev almasını sağlar.” Dedi.

KA-DER başkanına ve yönetimine kent konseyine yaptıkları katkılarından dolayı teşekkür eden Selvitopu, bu tür katkıları sivil toplum yapılarının etkinliklere koydukları katkılardan birisi olduğunu söyledi. “Amacımız kent konseylerinin daha başarılı olmasına dönük düşünce ve önerilerdir.” Diyen Selvitopu, “ Bazen yanlış algılar oluşuyor, bizim öyle bir düşüncemiz yok onu belirtmek istedim." dedi.




Yolumuz Mustafa Kemal’in aydınlık yolu
Başkan Selvitopu, Kent konseyi içerisinde gençlik konseyinin kurulmasıyla yeni yapılanmaların bitirildiğini, mahalle meclislerinin kurulmasıyla da yelpazenin genişleyeceğini ifade etti. Bundan sonraki süreçte Karabağlar Kent Konseyi'nin etkili çalışmalara imza atacağına inandığını belirten Selvitopu, "Bir şeylere inanmak lazım, asla yılmamak lazım, yılgınlığa yer yok. Ülkemizin içinde bulunduğu durumda bizim motivasyonumuz bozuldu. Toplum olarak iyi durumda değiliz, ancak toparlanmak ve inanmak gerekli çünkü bizlerin gidecek başka ülkesi yok. Bu ülkeden başka sahip çıkacak yerimiz yok. Bu ülke olmazsa hiçbirimiz olamayız zaten. Böyle bir bakışla her şeyi sahiplenmekte de büyük bir fayda var. Anadolu insanı, Türk toplumu zorlukları her zaman aşmasını bilmiştir, bunları da aşacaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği aydınlık Türkiye yolunda da ileriye doğru gidecektir, buna hiç bir güç mani olamayacaktır. Bu konuda da kararlıyız, azimliyiz, inançlıyız. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Ben kent konseyimizin de böyle bir azimle istikrarlı bir mücadele vereceğine inanıyorum." Diye konuştu.

Egoları bir kenara atmak lazım
İnsanları bilimden, eğitimden çağdaşlıktan uzak tutulmaya çalışıldığını, birlik beraberlik içerisinde olarak her türlü zorluğun üstesinden gelineceğini de vurgulayan Selvitopu sözlerini şöyle tamamladı:  "Kendi kişisel çıkarlarımızı bir kenara atarak, daha toplumsal, daha kollektif düşünmek durumundayız. En büyük eksikliğimiz bana göre bu. Bireylerin değil,  toplumun hizmetinde olmalıyız. Bireylere hizmetten kurtulmalıyız, bireysel menfaat ve egolarımızı bir kenara atarsak daha iyi mücedele verebiliriz diye umuyorum."



Başkan Selvitopu’na rozet taktı
KA-DER Başkanı Fatma Tunç Köprülü, dernek olarak kadınların siyasal ve sosyal hayatta, haklarının savunulması ve toplumda saygın bir birey olarak yaşayabilmeleri için çabaladıklarını ve her türlü etkinliğe destek vermeye çalıştıklarını belirtti. Köprülü, Her zaman kadınlara da destek olan Başkan Selvitopu’na, erkeklerin sorumluluk alarak kadınlar için birşeyler yapabilmesi çalışması için oluşturulan  “heforshe” projesinin rozetini taktı.

Karabağlar Kent Konseyi, KA-DER ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün işbirliği ile düzenlediği 6 haftalık kurs olan "Kadın için Yurttaşlık Eğitimi" programının katılım belgeleri kursiyerlere Başkan Selvitopu tarafından verildi. Ayrıca eğitim programına katkı koyan Fatma Tunç Köprülü, Sema Öngün,Pelin Erda, Meltem Çiçeklioğlu ve Müjde Ker'e teşekkür belgeleri verildi.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, salonda bulunan üyelere kent konseyinin yaptığı faliyetler hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve delegelere sunulan 8 önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.