Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da 1 milyon kapak toplandı

Karabağlar'da 1 milyon kapak toplandı

Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 6 ayda bir milyonu aşkın kapak ve 600 kilo atık pil topladı. Toplanan kapak ve atık pillerle çevrenin korunmasına destek olan Karabağlar Belediyesi, kapaklardan elde edilecek tekerlekli sandalyeleri de bir engelli derneğine bağışlayacak.

  • Ege Postası
  • 04.07.2014 - 09:51
İZMİR-Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçede yaşayan vatandaşların da desteğiyle 6 ayda bir milyonu aşkın kapak ve yaklaşık 600 kilo atık pil topladı. İlçedeki muhtarlık, okul, eczane, kahvehane ve semt merkezlerine konulan kapak ve pil toplama kutularına vatandaşlar da ilgi gösterdi.  Vatandaşların kutulara bıraktığı kapak ve piller,  Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nin deposunda toplandı. Toplanan bir milyondan fazla kapak karşılığında alınacak tekerlekli sandalyeler bir engelli derneğine bağışlanacak. Kampanya boyunca toplanan ve doğaya çok büyük zararı olan atık piller ise imha edilecek.
  
Vatandaşların da duyarlı davranıyor
İlçenin belirli noktalarında oluşturdukları kapak ve atık pil toplama kutularında 6 ayda 1 milyonu aşkın kapak ve 600 kilo atık pil toplandığını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bu uygulamayla hem çevrenin korunmasına destek olduklarını hem de engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye desteği sağladıklarını söyledi. Selvitopu, “Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ilçede okul, eczane, muhtarlık, kahvehane ve semt merkezleri gibi alanlarda oluşturulan toplama kutularında vatandaşlarımızın da duyarlılığıyla bir milyonu aşkın kapak ve 600 kilo atık pil topladı. Depolarımızda topladığımız bu kapakları engelli derneklerine bağışlıyoruz. Onlar da ihtiyacı olan engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye gönderiyor. Doğaya çok büyük zararı olan atık piller ise imha alanlarına gönderiliyor. Karabağlar’da bu kampanyayı devam ettireceğiz. Vatandaşlarımızın da duyarlı davranmasıyla toplanan kapak ve pil sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu kampanyaya destek olan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.