Dolar 32,5719
%0.17
Euro 35,2335
%0.37
Altın 2.464,290
%0.04
Bist-100 10.682,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da Bilim Fuarı

Karabağlar'da Bilim Fuarı

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında düzenlenen 4006 Bilim Fuarları Programı Karabağlar'da gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 08.04.2016 - 09:45

Her öğrencinin bilimsel bir proje yapabileceği ve her okulun da bir bilim fuarı gerçekleştirebileceği öngörüsünden yola çıkılarak gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı, Karabağlar Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri ile buluştu. Okulların 5. ve 12. sınıflarının katılabildiği fuarda, her öğrencinin 'bilime iz bırakabilmesi' düşüncesi hayata geçirildi.

Fuara, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, Karabağlar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nail Özlüsoylu, şube müdürleri, okul müdürleri ve velileri katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü İsmail Bilici, gençlerin projelerine destek çağrısı yaptı. Bilici,  “İçeride projelerini sunan kaşifler, tasarımlarını sergileyen mucitler, fırçasının ucundaki renkleri tuvale aktaran sanatçılar; unutmayın ki hepsi birer amatör. Genç kaşiflerimizin ortaya koyduğu bilgiler malumunuz olabilir, yine de onların coşkusuna ortak olalım. Mucitlerimizin eserlerinden daha iyilerini görmüş olabilirsiniz, olsun yine de onların heyecanını paylaşalım. Ressamlarımızın çizdiği resimlerden daha mükemmellerini görmüş olabilirsiniz. Yine de onların eserlerinin eşsiz olduğu gerçeğini unutmayınız” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ÖZGÜVENİ ARTAR

Fuarın amacının öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşarak eğitici, öğretici ve eğlenceli bir ortam oluşturmayı hedeflediğini belirten yetkililer, öğrencilerin özgüven duygusunun artacağını da ifade ettiler.

Düzenlenen bilim fuarını ziyaret eden veliler de, sunulan eserlerin öğrencilerde geleceğe dair bir umut ışığı oluşturacağını, kendine güvenin gelişerek içlerindeki yeteneği keşfedeceklerine inandıklarını konusunda görüş belirttiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.