Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da mobilya günleri başladı

Karabağlar'da mobilya günleri başladı

Karabağlar mobilyasını tanıtmak, sorunlarını ele almak ve sektöre daha fazla hareketlilik katmak amacıyla Karabağlar Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nın katkılarıyla bu yıl birincisi düzenlenen Karabağlar Mobilya günleri başladı. Karabağlar hizmet binasında antika mobilya sergisi ve Serhan Şarman'ın “Usta” isimli fotoğraf sergisi ile başlayan mobilya günleri 9 gün sürecek.

  • Ege Postası
  • 16.05.2015 - 10:28
Karabağlar hizmet binasında başlayan mobilya günleri etkinliğine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hulusi Demir, EBSO Meslek Komitesi Başkanı Selim Dalgaç, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Artkıy, CHP  İzmir Milletvekili adayı aynı zamanda Karabağlar esnafı Tacettin Bayır, esnaf temsilcileri, muhtarlar,  meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta ilk olarak söz alan İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Genel Sekreteri Ahmet Kayacan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na mobilyacılara verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Onun verdiği güçle bu işleri yaptıklarını belirten Kayacan, seneye daha geniş katılımlı, daha güçlü mobilya günleri için şimdiden hazırlanacağız” dedi

Mobilya günleri her yıl düzenlenecek
Karabağlar deyince mobilya sektörü akla geldiğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise konuşmasında İzmir'deki bin 600 mobilyacının 900’ünün  Karabağlar'da çalıştığına dikkat çekti ve mobilya sektörünün değerlerine sahip çıkma sözü verdi. Tüm İzmir halkını 9 gün sürecek Mobilya Günleri etkinliğine davet eden Başkan Selvitopu, “ Karabağlar'da mobilya sektörünün potansiyeli var, el emeği ile üreten ustalarımız var. Bize düşen bunları yok etmemek. Geleceğe taşımak ve gelecek kuşaklara tanıtmak. Bu günleri Yeşillik Caddesi üzerinde yapacağız. Ayrıca müzikler, söyleşiler, paneller olacak. Mağazalarda indirimler olacak. Karabağlar'da yaşayan yeni evlenecek çiftleri de mobilya günlerine gelerek bu indirimlerden yararlanmaya davet ediyoruz” dedi. Mobilya günleri için çekilen “Ustalar El Veriyor” belgeselinin de önemine değinen Selvitopu “Bu tür belgeselleri oluşturarak gelecek kuşaklara belge bırakmak. Unutulmuş ustaları gündeme getirmek ve onların unutulmamasını sağlamak lazım. Bizler her yıl Karabağlar mobilya günlerini yılmadan bıkmadan düzenleyeceğiz.” diye konuştu.

Büyük beğeni ile izlediler
Konuşmaların ardından Karabağlar'da yaşayan ve çalışan ustaların yer aldığı Ustalar El Veriyor belgeseli büyük ilgi ile izlendi. Belgeselde yer alan ustalara plaketlerini Muhittin Selvitopu, Tevfik Özdemir ve Tacettin Bayır verirken, Bayır milletvekili seçildiğinde çırak, kalfa sorununu mecliste çözme sözü verdi. Açılışta ayrıca canlı heykel, bağlama ustası Hasan Gülaslan, ahşap oyma ustası Ali İnce'nin canlı performansları açılışa renk kattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.