Dolar 33,8935
%0.03
Euro 37,6010
%-0.04
Altın 2.810,550
%0.81
Bist-100 9.685,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da sokak hayvanlarına aşı kampanyası

Karabağlar'da sokak hayvanlarına aşı kampanyası

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları içinde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarına aşı kampanyası başlattı. 57 mahallede gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında sahipsiz kedi ve köpeklere kuduz ve dış parazit (kene-pire) aşısı yapılacak.

  • Ege Postası
  • 13.05.2014 - 09:41
İZMİR - Sokaklarda yaşayan sahipsiz kedi ve köpeklerin sağlıklı yaşamaları ve bu hayvanlardan bulaşabilecek hastalıkların önüne geçmek için planlanan aşılama kampanyasına ilk olarak Fahrettin Altay Mahallesi’nden başlandı. Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan iki veteriner hekim gönüllülerin getirdiği kedi ve köpeklere aşılarını yaptı. Ayrıca standa gelen vatandaşlara sokak hayvanlarıyla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıtan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların hayvanlarla ilgili sordukları soruları da tek tek yanıtladı.
 
57 MAHALLEDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Sokak ve sahipli hayvanlar için Karabağlar’da çeşitli kampanyalar düzenleyeceklerine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bu kampanyaların ilkine aşılamadan başladıklarını söyledi. İlçedeki sokak hayvanlarının aşılanmasının sağlık açısından çok önem taşıdığına dikkati çeken Selvitopu, “Sokakta yaşayan hayvanlarımızın kendi sağlıkları ve halk sağlığını tehdit edecek unsurlara karşı önlem olarak aşılama kampanyası başlattık. 57 mahallemizde muhtarlıklar kanalıyla gerçekleştirilecek olan bu kampanya kapsamında sokak kedileri ve köpekleri kuduz ve dış parazitlere karşı aşılacak. Bu aşılamalar hem hayvanlar hem de toplum sağlığı açısından önem taşıyor. Vatandaşlarımız 30 Haziran’a kadar sürecek aşılama kampanyasına muhtarlıklar kanalıyla ulaşabilirler.” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.