Dolar 34,1874
%0.07
Euro 38,0820
%-0.22
Altın 2.900,430
%-0.68
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da tartışmalı oturum: Finalde Dersim-Uludere polemiği

Karabağlar'da tartışmalı oturum: Finalde Dersim-Uludere polemiği

Karabağlar'da engellilere yönelik yapılan çalışmalar ekseninde başlayan tartışma, kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 78'inci yıl dönümü üzerinden devam etti. Finalde ise AK Parti ve CHP arasında sert bir şeklde Dersim-Uludere polemiği yaşandı.

  • Ege Postası
  • 05.12.2012 - 12:44
EGE POSTASI-HABER SERVİSİ -Karabağlar Belediyesi Aralık Ayı 1. Meclis oturumu geçtiğimz aylarda olduğu gibi bu ayda yine tartışmalar eşliğinde gerçekleşti. Muhalefet AK Parti Grubu'nun birçok itirazı ve gündem dışı eleştirileri ile sık sık bölünen oturumda, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm izinli olduğundan katılmazken, oturumu Başkan Yardımcısı Nazmi Marangoz yönetti.

KÖRÜKLÜ: ENGELLİLER İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR YETERSİZ


Gündem dışı söz alarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında bir mesaj yayınlayan CHP Grup Başkan Vekili Uğur Yelekli, engelliler için belediye olarak yapılan çalışmaları hakkında konuştu. Yelekli, "Engellileri yılda sadece bir gün hatırlıyoruz, fakat sonrasında yine kaderleri ile baş başa kalıyorlar. Verdiğimiz fırsat eşitliği ve hizmetlerle engelli dostu belediye olarak bilinen Karabağlar Belediyesi bu alanda yaptığı çalışmalar ile sadece İzmir'de değil, Türkiye'de birçok belediyenin örnek aldığı bir kurumdur" dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Erol Körüklü ise, belediyenin engelliler için yaptığı çalışmaları yetersiz gördüğünü belirtti ve eleştirilerine AK Parti sıralarından meclis üyesi Serdar Kuçhan destek verdi. Kuçhan, ilçe sınırları içerisinde yer alan 290 adet parkın engellilere faydası olmadığını iddia ederken, belediye tarafından planlanan engelli parkının ise sadece projeden ibaret olduğunu belirtti.




Oturumun devamında bir başka tartışma da kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 78'inci yıldönümünü kutlayan CHP Grup Başkan Vekili Yelekli'nin sözleri sonrasında ortaya çıktı. AK Parti adına söz alan Körüklü, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi üzerinden eleştiride bulunarak, "Bu salondaki meclis sıralarına bakın, kadınlara kimin daha çok önem verdiğini göreceksiniz. Cumhuriyet'in bekçisi olduğunu iddia eden CHP, kadınlara sadece seçmen gözüyle bakmaya devam ediyor" şeklinde konuştu. Körüklü'nün bu sözleri sonrasında ortam giderek gerginleşirken, iki grup arasında karşılıklı söz düellosu yaşandı.

ULUDERE VE
 DERSİM MECLİSE TAŞINDI

Oturuma başkanlık eden Marangoz, tartışmaların sonlandırılmasını isteyip gündem maddelerini oylamaya geçti. Ancak, oturum sonrasında CHP grubunu bu sefer de ciddiyetsizlik ile suçlayan Körüklü, tansiyonun tekrar yükselmesine sebep oldu. Körüklü, "Oylamada doğru düzün el kaldıran yok. Bu meclis bir karar mevkisi. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın bize verdiği hizmet yetkisini kötüye kullanıyoruz. İzlediğiniz tutum bizlere bir ciddiyetsizlik görüntüsü veriyor" dedi.Bu sözler sonrasında CHP'li meclis üyeleri ayağa kalkarak AK Parti'li vekiller ile sözlü olarak tartışmaya başladı. AK Parti Meclis Üyesi Serdar Kuçhan'ın "CHP'liler Dersim Katliamı'nı gözden geçirsin diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşlerken, CHP'li grup üyeleri "Burada Dersim üzerinden siyaset yapmayın. Eğer konuşacaksanız, önce Uludere hakkında konuşun. Sizin ne yaptığınız ortada" diyerek karşılıklı tartışma yaşadı.

Yaşanan tartışmalar üzerine, Başkan Yardımcısı Nazmi Marangoz oturumu erken kapatarak meclisi sona erdirdi. 2012 yılının son meclis toplantısı yapacak olan Karabağlar Belediyesi'nin bir sonraki oturumunun bu tartışmalar sonrasında yine gergin geçmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.