Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da taşerona karşı erken önlem: KARBEL'de sermaye arttırımı!

Karabağlar'da taşerona karşı erken önlem: KARBEL'de sermaye arttırımı!

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Fen İşleri Müdürlüğü’nün 166 kişilik hizmet alım ihalesinde belediye şirketi KARBEL A.Ş.’nin borçları nedeniyle devre dışı kalmasıyla başlayan taşeron krizinin ardından bu sefer önlemini erken alan Karabağlar Belediyesi, 2015 yılı öncesinde bir dizi mali önlemi de uygulamaya koydu. Belediye yönetimi, son çıkan torba yasanın ardından borçlarında yapılandırmaya giden ve kar eder duruma gelen şirket için 6 milyon TL’lik sermaye artışı kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 05.11.2014 - 10:09


ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2015 yılını kapsayan hizmet alım ihalelerinin tamamlanmasıyla birlikte çalışan personelin iş güvenliğini korumak ve belediye şirketi KARBEL A.Ş.’nin bilançosunu yükseltebilmek, mali yapısını güçlendirebilmek için sermaye artışı kararı alan Karabağlar Belediyesi, şirket kasasına 6 milyon TL aktaracak. 13 milyon 500 bin TL olan belediye şirketin sermayesinin 19 milyon 500 bin TL’ye çıkartılmasını öngören karar önümüzdeki günlerde meclis onayına sunulacak.
 
 
ŞİRKETE 6 MİLYON TL AKTARILACAK
2015 yılını kapsayan birer yıllık hizmet alımlarını tamamlayan Karabağlar Belediyesi yönetimi, KARBEL A.Ş.’de çalışan yaklaşık bin personeli için de erken önlem aldı. Son hizmet alım ihalesinin taşerona gitmesiyle birlikte yaklaşık bir ay kriz yaşanan ilçede benzer sıkıntıların önüne geçmek amacıyla adımlar atan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, uygulamaya koyduğu bir dizi tasarruf tedbiri, makam araçlarının satışı ve belediye şirketinin borçlarının taksitlendirilmesinin ardından şirkete belediye kasasından para aktarılması için de düğmeye bastı.
 
SELVİTOPU: ÇALIŞANLARIMIZIN İŞ GÜVENCESİ İÇİN TEDBİR ALDIK
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kasım ayı meclis toplantısında yapılacak iyileştirmeler hakkında şu açıklamada bulundu: “Bu karar Şirketin 2015 yılına hazırlıklı olması ve çalışanlarımızın iş güvencesi açısından aldığımız bir tedbirdir. KARBEL A.Ş.’nin bugün itibarı ile herhangi bir mali sıkıntısı yok. Yapılandırılmış borçlar var, onlar ödenmekte. Zaman olarak da bunun bilançoya girebilmesi için önümüzde iki aylık bir süreç var. Esas olan bu paranın şirkete aktarılması. Bunun tamamını yapmaya çalışacağız. Amaç şirketimizi gelecek yılki ihalelerde daha güçlü konuma getirebilmektir” dedi.
 
166 PERSONEL TAŞERONA GEÇMEKTEN SON DAKİKA KURTULMUŞTU
Ağustos ayında belediyenin Fen İşler Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ve 166 sözleşmeli personeli kapsayan üç aylık hizmet alım ihalesinde belediye şirketi KARBEL’in borçları nedeniyle devre dışı kalması ve ihalenin taşeron firmaya gitmesiyle işsiz kalma tehlikesi yaşamıştı. Sendikanın aldığı karar doğrultusunda biz dizi eyleme giden ve bir ay süresince düzenledikleri protestolarda taşerona geçmeyeceklerini duyuran belediye işçisi, taşeron firmanın gazeteye verdiği ilanlar ile 166 personel bulamaması üzerine Konak Belediyesi’ne bağlı şirket MERBEL A.Ş.’ye geçmişti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.