Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da yeniden maaş krizi

Karabağlar'da yeniden maaş krizi

​Ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren ve mali krizi aşmak için tasarruf tedbirlerini uygulamaya koyan Karabağlar Belediyesi’nde yeniden maaş krizi başladı. Yaşanan sıkıntıyı aşmak için çare arayışında olan belediye yönetiminden henüz somut bir adım gelmezken, yaklaşan bayram öncesinde geçen aylarda yaşanan krizin aynısı da kapıya dayandı.

  • Ege Postası
  • 16.07.2014 - 15:40
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay yaşanan mali krizi aşmak için bir dizi tasarruf tedbirini uygulamaya koyan ve idareye ait makam araçlarının satışı ile krize geçici çözüm arayan Karabağlar Belediyesi’nde yaşanan maaş sıkıntısı yeniden su yüzüne çıktı. Uzundere Rekreasyon Alanı, yeni belediye hizmet binası gibi geçen dönemden devam eden projelerine de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden destek alan ilçe belediyesinde üst üste devam eden maaş krizi bu ay da tekrar etti.
 
 
MAKAM ARAÇLARININ SATIŞI DA FAYDA ETMEDİ
Karabağlar Belediyesi’ne bağlı KARBEL A.Ş. şirketinde çalışan 970 belediye personeli, geçtiğimiz  hafta gerçekleşen hizmet alım ihalesinde işlerini kaybetme korkusunu atlatırken, bu sefer de maaş krizi ile karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis toplantısında işçi maaşlarının ödenebilmesi amacıyla 9 milyon TL kaynak aktarılan KARBEL A.Ş.’de çalışanların ücretleri bu ay da gecikmeye uğradı. Başkan Muhittin Selvitopu’nun çözüm sözü alan personel, iki aylık maaşları ve sosyal yardım ücretlerinin ödenmemesiyle birlikte yeniden aynı mağduriyeti yaşadı. Mayıs ve Haziran ayına ait alacakları henüz ödenmeyen belediye çalışanları yaklaşan bayram öncesinde sıkıntılı bir bekleyişe girerken, belediyede kriz de kapıya dayandı.


 
BAYRAMDAN ÖNCE ÇÖZÜLECEK Mİ'
Aylarca maaş krizinin yaşandığı ve son olarak da ihale kabusu ile boğuşan Çiğli’nin ardından krizin ikinci adresi haline gelen Karabağlar’da belediye yönetiminin ve KARBEL A.Ş. şirketi yetkililerin yaşanan mali çıkmaz ve maaş krizine çözüm aradığı öğrenilirken, işçiler ise yeniden hayal kırıklığına uğradı. Sendika yetkilileri ile belediye ve şirket yönetimi arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde işçinin bir aylık maaş alacaklarının bayramdan önce yatırılması ve İZSU tarafından Karabağlar Belediyesi’ne ödenecek olan katı atık bedellerinin sıkıntıya çözüm getirmesi beklendiği öğrenildi. 
 
SENDİKADAN SELVİTOPU’NA ÇAĞRI
Maaş alacaklarının yatmaması üzerine huzursuzluk yaşayan personel adına açıklamada bulunan DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, krizin çözümü için belediyeyi ve Başkan Muhittin Selvitopu’nu göreve davet ederek, “Yaşanan bu sıkıntının en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını ve çalışanlarının alacaklarının tamamının bayram öncesinde ödenmesini istiyoruz. Maaşını alamayan işçinin huzuru da kalmadı. Biz iş barışından yana olduğumuzu belirterek, verilen sözlerin yerine getirilmesini ve Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun insiyatif alarak bu krize bir an önce nokta koymasını istiyoruz. Üyelerimiz artık sabredecek sınırlarının kalmadığını belirtiyor ve artık Karabağlar’da maaş krizi yaşanmasını istemiyoruz. Şirket yönetimi ile görüşmelerimizde somut bir planlama yapılacağını ve maaşların ödenmeye başlanacağının sözünü almıştık. Belediye personeli, bayramda önce ücretlerinin ödenmesini istiyor. İşçinin beklentilerinin yerine getirilmesini ve taleplerine kulak verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.