Dolar 34,6362
%0
Euro 36,5939
%0
Altın 2.935,090
%-0.06
Bist-100 9.640,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar engelliyi unuttu

Karabağlar engelliyi unuttu

Hayata Boccia sporuyla tutunan 41 yaşındaki Berrin Şar, Karabağlar Belediyesi’nden aldığı tekerlekli sandalyesinin kırılması sonrasında eve hapsoldu. Belediyeden yeni bir sandalye için yardım isteyen Serebral palsi hastası Şar, aldığı cevap karşısında şok olurken, belediyenin kendisine sahip çıkmaması nedeniyle ikinci kez hayal kırıklığına uğradı.

  • Ege Postası
  • 30.08.2014 - 13:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kas kontrol yetersizliği hastalığı bulunan, hayata Boccia sporuyla tutunan 41 yaşındaki Berrin Şar, 2 yıl önce Karabağlar Belediyesi'nin kendisine hediye ettiği 'kişiye özel' tekerlekli sandalyenin kırılmasıyla eve hapsoldu. Geçtiğimiz ay Karabağlar Belediyesi'nin Engelli Merkezi'ne giderek sıkıntıyı dile getirdiğini belirten Şar'ın ağabeyi Muzaffer Şar, “Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gittik. Bize sponsor olmadığı için araç veremeyeceklerini söylediler, ben de bir daha istemeye yüz bulamadım” dedi. Boccia sporu sayesinde anlaşılabilir şekilde konuşmaya başlayan Berrin Şar ise “Bir hafta gidiyorum 2 hafta gidemiyorum. Zaten sandalyem oynamama izin vermiyor. Benim tek isteğim spora devam etmek” dedi.



2 BİN 500 TL’LİK SANDALYE İÇİN “SPONSOR YOK” DENDİ
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, doğuştan kas kontrol yetersizliği (Serebral Palsi)hastalığı bulunan 41 yaşındaki Berrin Şar'ın kendisi için özel olarak üretilen tekerlekli sandalyesi 2 yıllık kullanımın ardından kırıldı. Tekerleklerinde yamulmalar meydana gelen, arka bölümde bulunan katlama mekanizması kırılan sandalye kullanılamaz hale geldi. Boccia sporuyla hayata bağlanan, 6 kupa, 12 madalya, sayısız da teşekkür belgesi alan, spor sayesinde çevresindekilerle iletişim kurmaya başlayan Şar, sandalyesinin kırılmasıyla sokağa çıkamaz hale geldi. Şar'ın ağabeyi Muzaffer Şar, tekerlekli sandalye isteği için 2 sene önce kendilerine temin eden Karabağlar Belediyesi'yle görüştü. Önce Üçyol'da bulunan Engelli Merkezi'ne giden Ağabey Şar, oradan sonuç bulamayınca Sosyal İşler Müdürlüğü'nden yardım istedi. Değeri 2 bin 500 lira ile 3 bin lira arasında değişen 'Kişiye özel' sandalye için aradığı destek bulamadı.

“BELEDİYE BİZE SAHİP ÇIKSIN”
Ekonomik durumu nedeniyle tekerlekli sandalye almakta zorlandığını belirten Ağabey Şar, “Tekerleklerde yamulma var, arka açılıp kapanma bölümü kırıldı. Her an açılıp kapanabilir. Yatma mekanizmasının da bir bölümü hasar gördü. Daha önce Karabağlar Belediyesi'nden bize teslim ettiler. Sonra yine Karabağlar Belediyesi'ne gittik. Önce Üçyol'daki Karabağlar Belediyesi Engelliler Merkezi'ne gittik, “Bakacağız, ayarlamaya çalışacağız” cevabını aldık. Sonra Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gittik, 'Bizim elimizde araba yok sponsor bulmamız lazım ama sponsor da yok. Şuan bir şey yapamayız' dediler. Öyle denince de bende bir daha aramadım bile. Sponsor olmayınca niye gideyim k? Belediyenin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Araba kırık olduğundan dolayı dışarı çıkamıyor. Dışarı çıkabilse okuma yazma öğrenmek istiyor ama maalesef bunu sağlayamıyoruz” dedi.

 SPORLA HAYATA TUTUNDU, AMA ARTIK DEVAM EDEMİYOR
Boccia sporu sayesinde anlaşılabilir şekilde konuşmaya başlayan Berrin Şar ise okuma yazma öğrenmek ve spora devam etmek istediğini söyledi. Şar, “Bir hafta gidiyorum 2 hafta gidemiyorum. Zaten sandalyem oynamama izin vermiyor. Benim tek isteğim spora devam etmek. Okuma yazma da öğrenmek istiyorum. Sosyalleşmek istiyorum” dedi.

SEREBRAL PALSİ NEDİR'
Beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliğini anlatan bir terimdir. Serebral palsi terimi, yaşamın erken döneminde ortaya çıkan ve gelişmekte olan beyni etkileyen sorunları tanımlamak için kullanılır. Serebral palsili çocuklarda güçsüzlük, sertlik, yavaşlık, titreme ve denge bozukluğu gibi pek çok sorun gözlenebilir. Sorunlar hafiften ağıra değişiklikler gösterebilir. Hafif tip serebral palside, çocukların bir kol veya bacağında belli belirsiz bir acemilik vardır ve çoğu kez tanı güçlüğü yaşanır. Ağır tiplerinde ise günlük yaşam aktiviteleri sırasında çok ciddi güçlükler yaşanır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.