Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar halkından bakanlığa ikinci dava: 'Rant isyanı' yargıya taşındı

Karabağlar halkından bakanlığa ikinci dava: 'Rant isyanı' yargıya taşındı

Karabağlar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili kriz gün geçtikçe artarak devam ediyor. Bakanlığın dönüşümle ilgili hazırladığı ilk etap imar planlarına dair itirazları kabul görmeyen halk, mücadelesini yargıya taşıdı. Bölge İdare Mahkemesi’ne imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması için dava açan ilçe sakinleri, ranta karşı direnmeye devam edeceklerini açıkladı. Karabağlar halkından bakanlığa ikinci dava

  • Ege Postası
  • 27.10.2015 - 13:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz aylarda Karabağlar’da 540 hektarlık alanın riskli ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına dair iptal davası açan ilçe halkı, ikinci kez yargıya gitti. Karabağlar halkı, Cennetçeşme ve Lİmontepe’de meslek odalarının bilimsel gerekçelerle, yerel yönetimin ise planlama ilkelerine aykırı olduğundan ötürü karşı çıktıkları bakanlığın dönüşüm projesine bu kez de imar planlarının iptali için dava açtı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN İPTALİ İÇİN DAVA AÇTILAR
Karabağlar’da bakanlığın kriz yaratan kentsel dönüşüm projesine itirazlar bir kez daha yargıya taşınıyor. Geçtiğimiz ay 2012 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan riskli alan kararını yargıya taşıyan ve projenin esastan iptalini isteyen ilçedeki hak sahipleri, dönüşüm için hazırlanan imar planlarına dair itirazlarının kabul görmemesi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı aleyhine iptal davası açtı.
 
MESLEK ODALARI VE YEREL YÖNETİM DE KARŞI ÇIKMIŞTI
Kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık alanın 101 hektarlık bölümüne ait ilk etap imar planları bakanlık onayını geçtiğimiz aylarda alırken, konuyla ilgili itirazlarını sunan vatandaşlar Bölge İdare Mahkemesi’ne planların iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle toplu olarak dava açtı. Karabağlar ilçesinde yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı 15 mahalleyi yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesine dair 23 Temmuz 2015’te sundukları itirazlarına yanıt alamayan bölge halkı adına 71 hak sahibi ve 4 dernek rant isyanını yargıya taşıdı.
 
“RANTA KARŞI DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Karabağlar Kentsel Dönüşüm Platformu Başkanı Halil Ecevit, vatandaşlar adına yaptığı açıklamada “6306 sayılı yasa ranttır, talandır. Bakanlık 17 ayrı mahallede yerleşik sosyal, ekonomik yapıyı kentsel dönüşüm yapacağız diyerek bir gün ansızın aldığı kararla, vatandaşa sormadan değiştiriyor. Biz halk olarak, sivil toplum örgütleri ve dernekler olarak bu rant oyununa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. İmar planlarına karşı itirazlarımıza cevap bile gelmedi. Burada riskli olarak bizi görüyorlar. Oynanan rant oyununa karşı durduğumuz, mücadele ettiğimiz için bizi risk olarak görüyorlar” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.