Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar için el ele

Karabağlar için el ele

AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı ile biraraya geldi. Gençlerin görüş ve önerilerini alan Doğan, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerin fikirleri bizim için çok önemli. Yerel belediyecilik anlayışında yapılacak hizmetlerimiz kapsamında gençlerin fikirleri bizim için ayrı bir öneme sahip” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2014 - 12:52
Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Teşkilatı ile biraraya gelen AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, parti olarak gençlere özel önem verdiklerini ifade ederek, “Teknoloji çağında yaşıyoruz. Bu teknoloji çağına en sahip olan kesim ise gençlerimiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı süresince gerçekleştirdiği teknolojik yatırım ve atılımlarla geleceğimizin neferleri gençlerimize ne kadar önem verdiğini ispatlamıştır. Bu noktada Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olması İzmir adına büyük bir kazanımdır” diye konuştu.

Karabağlar ilçesini evi olarak gördüğünü ve evine hizmet için yola çıktığını dikle getiren Bilal Doğan şöyle devam etti;
“Yerelden başlayacak kalkınma hamlesi ile başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım’ın büyüyen Türkiye vizyonunda gelişen bir İzmir adına katkı koyabilmek için evim dediğim ilçem Karabağlar’dan yola çıktım. Evet, Karabağlar bizim evimiz ve projelerimizde de modern bir mobilya kenti olacak bir Karabağlar mevcut. Projelerimizle Karabağlar’ın vizyon ve çağdaş yaşam standartlarını geliştirirken, bir yandan da yerel kültürel dokusunu da ön plana çıkaracağız. Ağaç, mobilya ve oto sanayi ile geçim kaynağını sağlayan ve Mobilya denilince İzmir’de akla ilk gelen yer olan Karabağlar’da bu alanlara ilişkin eğitim vermek üzere bir Meslek Yüksek Okulu kurmak için Belediye’nin öncülüğünde bir vakıf kurmayı hedefliyoruz. Vakıf öncülüğünde kurulacak Meslek Yüksek Okulu ile ilçenin ihtiyaç duyduğu kalifiye Mobilyacı ve Oto Yan Sanayisi’nde çalışacak çırak, usta ve ara kalifiye elemanlar yetiştirilmesine katkıda bulunulacağız.”

İŞ İSTİHDAMI, SOSYAL VE KÜLTÜREL YATIRIMLAR ÖNCELİĞİMİZDE

İlçe hakkında, eksiklikleri ve yapılması gerekenler noktasında tüm fizibilite çalışmalarımızı profesyonel bir şekilde ekiple hazırladıklarını da dile getiren Bilal Doğan; konuyla ilgili şu bilgileri verdi;
“Zaten Karabağlar benim büyüyüp, yetiştiğim ve hem iş çevresi hem de aile çevresi ile hakimi olduğum bir ilçe. Tüm dinamikleri ile hakim olduğum Karabağlar’ı ve halkımızı bilen birisi olarak, hedefim öncelikle Karabağlar’ı AK Belediyecilik anlayışı ile buluşturarak, inancımız ve güvencimiz ile sonuna kadar yanında olduğumuz Büyükşehir Adayımız Binali Yıldırım’a, İzmir genelindeki Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar adına geliştirdiğimiz projelerimizle koordineli olarak katkı sağlamak istiyorum. Karabağlar, İzmir için bir bütünlüktür. Bu hedefler doğrultusunda, öncelikle ilçede lise eğitimini alamamış gençlere, Belediye öncülüğünde kurulacak iş okullarında kalifiye Mobilyacı ve Oto Yan Sanayisinde çalışacak kalfa ve çıraklar yetiştirilerek istihdama ve sektöre katkıda bulunulacaktır. Ayrıca Mobilya ve Oto Yan Sanayi’nin ihtiyaç duyduğu elemanları İŞKUR ile ilgili yasal prosedürleri de yerine getirerek Belediye öncülüğünde bir CV havuzu (Ak Masa) oluşturulacaktır. Oluşturulan bu cv havuzu ile işe alım ihtiyacı duyan kurum ve kuruluşlara eleman, işe ihtiyacı olan kişilere de iş temini ve işverenler ile işçilere de iş alım sürecinde karşılaştıracakları bir istihdam birimi oluşturulacaktır. Sosyal ve Kültürel tesisler anlamında Karabağlar’da Belediye’nin imkanları tamamen vatandaş lehinde kullanılarak İzmir’in ailelere ve özellikle gençlere yönelik sosyal tesis anlamında en yetersiz ilçelerinden biri olan Karabağlar’ın bu makûs talihini değiştirmek için elimizden geleni yapacağız.”

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZ, ÖNCELİĞİMİZDİR

Gençlere verdiği değeri yineleyen AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Doğan, öncelikleri arasında Karabağlar ‘da gençlere yönelik her semte spor salonları, oyun ve açık spor parkları öncelikli yapılması gerekli planlarımız içerisinde yer aldığını dile getirdi. Karabağlar’da büyük bir eksiklik olarak gözlemlediğini de ifade eden Bilal Doğan şöyle devam etti;
“İlçemizde yüzme havuzu, sinema ve tiyatro salonlarının kurulmasına büyük bir ihtiyaç vardır. Halkın ekonomik kalkınma ihtiyaçlarını sağlayacağımız iş istihdam projelerimizin yanı sıra yine Sosyo-kültürel ihtiyaçlarını karşılanmasına yönelik bu girişimlerimizde ilgili mercilere yapılacak destekler sayesinde ivedi bir şekilde gerçekleştirilecek projelerimiz mevcuttur. Ayrıca yine evlilik akdi, sünnet gibi toplumumuzun vazgeçilmez kültürel etkinliklerimizi gerçekleştirebilecek yeterli miktarda geniş kapasiteli düğün salonumuz maalesef ki ilçemizde bulunmamaktadır. Aynı şekilde iş dünyasını ağırlayacak, yatırımı ilçeye çekmeyi sağlayacak iş dünyasının cazibe unsuru seminer ve toplantıların gerçekleştirileceği yeterli kapasitede mevcut salon bulunmamaktadır. İlçeye gerçekleştireceğimiz projeler arasında halkımıza hizmet verecek modern düğün salonları ve tüm bunlarla beraber küçük esnafımızın da yaşamını devam ettireceği ve ailelerinde akşam vakitlerinde çıktığında gezip eğlenebileceği bir kent cazibe merkezi oluşturulması noktasında var gücümüzle çalışacağız. Gençlerimizin de çabası, desteği ve katkısı ile birlikte Karabağlar’ı gençlikten gelen öneri ve destek ile birlikte yöneteceğiz.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.