Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1431
%-0.06
Altın 2.896,550
%-0.81
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'ın çehresini değiştirecek proje için imzalar atıldı

Karabağlar'ın çehresini değiştirecek proje için imzalar atıldı

Karabağlar belediyesinin prestij projesi olarak da adlandırılan Uzundere Rekreasyon Alanı’nda ilk imzalar Karabağlar Belediye’sinde gerçekleşen törenle atıldı. Üst yapısı ile Türkiye’ye örnek olacak projede, 3 bin metrekareye, 37,5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük heykel binası inşa edilecek. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü heykel bina, müze ve kültür merkezi olacak.

  • Ege Postası
  • 25.01.2013 - 16:05
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  Düzenlenen imza törenine Başkan Kürüm ve heykeltıraş Çimen’in yanı sıra, Denizbank Karabağlar Şube Müdürü Oktay Görgül, Karabağlar Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Uğur Yelekli ve belediye meclis üyeleri de katılım gösterdi. Projeyi hayata geçirecek olan 13 milyonluk kredi anlaşması Başkan Kürüm ve Denizbank arasında imzalanırken, kredinin 5 yıllık süre zarfında geriye ödenecek.

 

 300 GÜNDE TAMAMLANACAK

 

İki imza birden atmanın mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kürüm, projenin artık İzmir projesi olmaktan çıktığını ve spor tesisleri, sosyal imkanları, kültürel faaliyet merkezleri ,restoranları  ile projenin Türkiye’ye mal olduğunun altını çizerek şöyle konuştu; “gurur kaynağımız olan bu projeyi 300 günde tamamlamayı hedefliyoruz. Projenin İzmir halkı na ve Karabağlar ilçesine hayırlı olmasını diliyorum İzmir’de ilkleri gerçekleştiren belediye olmayı iddialı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İzmir yeni bir turizm merkezi kazanıyor.

 

 “BU FİYATA YAPMAK ENAYİLİK”

 

Heykeltıraş Çimen ise, böylesine önemli bir projenin altına imza atmaktan ötğürüğ gururu duyduğunu belirterek iddialı bir açıklama yaptı. Ayrıca heykeltıraş Ragıp Çimen, “Bu fiyata bu projeyi yapmak enayilik” sözü ile imza törenine damga vurdu. Çimen ; “Yapımına başlayacağımız bu tesis ve heykel yapısı Avrupa’nın en büyük heykel binası olacak. Projenin rekorlar kitabına girmesini ve hem kendimin hem de Karabağlar ilçesinin adını daha geniş kitlelere duyurmayı planlıyoruz. Bu işi para için yapmıyorum ve şöyle bir iddiada bulunuyorum, aynı işi aynı maliyete yapabilecek olan varsa, buyursun gelsin. Karabağlar’a hayırlı olsun.Ayrıca şunu da söylüyorum. Bu fiyata bu işi yapmak enayiliktir. Başka bir insan varsa bu fiyata yapacak, ömür boyu yanında çalışırım”diye konuştu.



 

İZMİR’İN, EGE’NİN PROJESİ


Alt yapı yatırımları belediye olanaklarıyla tamamlanan ve 230 hektarlık alanda hayat bulacak projenin Türkiye’ye örnek olacağını belirten Başkan Kürüm, “Bu proje Karabağlar’ın projesi olmaktan öte, İzmir’in projesi, Ege’nin projesi. Hayırlı uğurlu olsun. Projeyi yaklaşık 10 ayda, 300 günde tamamlayarak hizmete açacağız. Bu projeyle Uzundere’de 3 bin metrekare alanda, 37,5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük heykel binası inşa edilecek. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü bu heykel bina, müze ve kültür merkezi olacak” dedi.

 

NUH’UN GEMİSİ

2013 yılının sonuna kadar projeyi tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini anlatan Kürüm, Nuh’un Gemisi’nin de figüre edildiği bir diğer heykel binanın da büyük ilgi göreceğini söyledi. Çeşitli heykel yapıların, restoran ve kafeterya olarak hizmete açılacağını, insanların sörf yapabileceği dev köpek balığı heykelleri, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyaların yer alacağı bu özel projenin Uzundere Vadisi’ni adeta çekim merkezine dönüştüreceğini vurgulayan Kürüm, “Tematik oyun alanında ise Tom&Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocuklarımızın çok sevdiği masal ve çizgi film kahramanlarının yanı sıra fil, timsah, balık, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları projenin diğer ayrıntıları. Projede yer alacak 4 bin metrekarelik yüzme havuzu da bu projede ayrı bir fark yaratacak” diye konuştu. 

 

155 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Uzundere Rekreasyon Alanı’nın diğer bölümlerinde ise 2500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, düğün salonu, kır düğün salonu, seyir teraslarının yer aldığını vurgulayan Kürüm, şunları söyledi:

“Kentin merkezine 155 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak projenin, üst yapı yatırımları 10 ayda tamamlanarak, hizmete açılacak. Uzundere, Karabağlar’ın prestij projesi. Sadece İzmir’in değil, Ege’nin en önemli dinlence ve eğlence mekanı haline gelecek, ilçemizin de kaderini değiştirecek. Göreve geldiğimizden bu yana Uzundere Rekreasyon Alanı’na büyük önem veriyoruz. Alt yapı yatırımlarını belediye imkanlarıyla, ihale etmeden, 2 yılda tamamladık. Nikah salonu, kır düğün salonu tamamlandı, 2500 kişilik amfi tiyatro bitmek üzere. Seyir terasları, havuzlar ve göletlerin önemli bir bölümü bitti. Ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Madımak Şehitleri anısına bir heykel diktik. Şimdi de çok farklı Türkiye’ye örnek olacak üst yapı yatırımlarına başlıyoruz. Projede, sanatsal ve heykel binalar yer alacak. Bunlar Uzundere’ye ayrı bir özellik katacak. Ben Karabağlar adına büyük bir heyecan duyuyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.