Dolar 34,1456
%-0.05
Euro 38,1972
%0.08
Altın 2.924,940
%0.16
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'ın prestij projesi için dev adım

Karabağlar'ın prestij projesi için dev adım

Karabağlar Belediyesi olağanüstü meclis toplantısı Belediye Başkanı Kürüm başkanlığında yapıldı. Toplantıda içinde 37.5 metrelik Nasreddin Hoca heykelinin de içinde olacağı Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi için 13 milyon liralık kredi kullanım yetkisinin Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e verilmesi, Meclis’ten oy çokluğuyla geçti.Proje tamamlanınca Guinness Rekorlar kitabına başvurulacak.

  • Ege Postası
  • 14.12.2012 - 13:34
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi Aralık ayı olağanüstü meclis toplantısında Uzundure rekreasyon alanı ile ilgili bir slayt gösterisi izletildi. İçerisinde 3 havuz başı restoran, 7.5 metre uzunluğunda içinde surf yapılabilecek köpekbalığı ve 37.5 metre uzunluğunda Guınness Rekorlar Kitabına aday bir Nasreddin Hoca heykelinin de olduğu Rekreasyon Alanı bin kişiye istihdam sağlayacak. Toplantıda, bu alan için çekilecek olan 13 milyon liralık kredi yetkisinin Sıtkı Kürüm’e verilmesi, oy çokluğu ile geçti. Önerde oylanırken AK Parti grubu arasında çatlaklara neden oldu. 5 AK Partili önergeye evet, 4 AK Partili meclis üyesi ret, 2 AK Partili meclis üyesi ise çekimser oy kullandı.

PROJE BİZİM BEBEĞİMİZ
Proje hem Karabağlar’ın, hem İzmir’in hem de Türkiye’nin projesi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, projenin Karabağlar ilçesinin ve İzmir’in kaderini değiştireceğine vurgu yaptı. Kürüm, “Uzundere hepimizin alın teri, göz bebeği ve çocuğu gibi sahip çıktığı bir projedir. Kapalı yüzme havuzları, amfi tiyatrolar, düğün salonları her yerde var. Biz bu sefer bunlardan farklı bir proje gerçekleştireceğiz. Bu proje ile Karabağlar’ın kaderi değişecektir. Uzundere projesi öyle bir projedir ki alınacak kararla meclisimiz ismini tarihe yazdıracaktır. Bu proje ile Dünya’da bir ilk’i gerçekleştireceğiz. Karabağlar bu proje ile cazibe merkezi haline gelecektir”diye konuştu.

GUINNESS’E ADAY
Uzundure Rekreasyon Alanı projesi ile Guinness Rekorlar kitabına başvuru yapacaklarını söyleyen Başkan Kürüm, projeyi kredi kullanmadan da gerçekleştirebileceklerini ancak diğer yatırımları yapma konusunda sıkıtı yaratabileceğini söyledi. Kürüm konuşmasına şu şekilde devam etti “Projenin sadece Nasreddin Hoca heykeli olmayacak. Ayrıca 70 kalem yapı var. Uzundere projesini sadece Nasreddin Hoca Heykeli’ne indirgemek haksızlık olur. Orada çok sayıda proje var. Nasreddin Hoca bu projeyi taçlandıracak bir yapıdır. Karabağlar’ın ve İzmir’in tarihi bir projesi olacak. Kredi kullanmadan da bu işi yapabiliriz ama bunu kredi kullanarak yaparsak daha uygun olacağını düşündük. Bu maya Alaşehir’de değil belki ama Karabağlar’da tutacak. Proje kapsamında bin gencimiz istihdam edilecek. Heykeltıraş arkadaşımızın tüm yapılacak işlerin kendisinde tasdikli olduğuna dair bir belgesi de bulunmaktadır. Bu proje Karabağlar’ı aştı. İzmir’in Türkiye’nin projesi oldu. 1 yıl içinde bu projeyi halkımızın kullanımına açacağız. Eğer tescillendirebilirsek bu proje ile Guinness Rekorlar kitabına girerek tüm dünyada bu projeyi tanıtmış olacağız. Bugün geride kalan 4 yıllık belediye başkanlığım boyunca en çok heyecanlandığım 2 günden birisidir”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.