Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da Anadolu esintisi

Karabağlar’da Anadolu esintisi

Karabağlar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nde eğitim gören çocuk, genç ve yetişkin 150 öğrenci ve 3 eğitmen ile hazırlanan “Halk Oyunları ve Ritim Gecesi”nde izleyiciler keyifli dakikalar yaşadılar. Müzik, dans ve koreografinin buluştuğu geceye, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katılırken Karabağlar halkı da yoğun ilgi gösterdi.

  • Ege Postası
  • 06.06.2015 - 09:55
İZMİR - Şiir ve müzik dinletisiyle başlayan gecede, Karabağlar Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören Zeybek Ekibi Çocuk Grubu, Antep Ekibi, Zeybek Ekibi Genç Grubu, Fethiye Ekibi, Latin Dans Ekibi, Artvin Ekibi Genç, Kafkas Ekibi Çocuk Grubu gösterilerini sergilediler. Performanslarıyla izleyicilerden tam not alan ve keyifli dakikalar yaşatan oyun ekipleri ile gösteri sonunda sahneye çıkan 40 kişilik Karabağlar Belediyesi Ritim Topluluğu izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.


 
NAZIM’IN HASRETİ BİTMELİ
Coşku dolu gecede vatandaşlara seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 3 Haziran’da ölüm yıldönümü olan Nazım Hikmet’i  saygıyla andı. Anadolu kültürünün zenginliğine de dikkat çeken Selvitopu şöyle konuştu:
“Anadolu’nun değişik yörelerinin oyunlarını hep birlikte izledik. Anadolu kültürlerin bulunduğu yer, uygarlıkların bulunduğu yer. O uygarlıklarda bizler yaşıyoruz, yarın da çocuklarımız yaşayacak. Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet ilelebet yaşadıkça da bu oyunlar devam edecek. 3 Haziran, bu ülkenin değerli şairlerinden Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümüydü. Nazım vatan hasretiyle gitti. Umuyoruz ki gelecek kuşaklarımız Nazım’ın vatan hasretini bitirirler. Nazım, Anadolu’da bir çınar ağacının altına gelir ve o hasret biter. O da bu sesleri bu melodileri dinler ve yattığı yerde huzurlu olur. Nice halk şairlerimiz, nice halk ozanlarımız var, hepsini şükranla anıyoruz.” dedi.


 
Gecenin sonunda Başkan Selvitopu, vatandaşlarla beraber halay çekti ve Türk bayrağı ile 10.Yıl Marşı’na eşlik etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.