Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da bölgesel muhtarlar toplantısı başladı

Karabağlar’da bölgesel muhtarlar toplantısı başladı

Karabağlar Belediyesi, 480 bin nüfusla İzmir’in en büyük ilçesi Karabağlar’ın sorunlarını yakından takip edebilmek, daha iyi hizmet üretebilmek için mahalle muhtarıyla bölgesel toplantılara başladı. Buna göre 57 mahallesi bulunan Karabağlar 6 bölgeye ayrıldı ve her bölge için periyodik toplantı yapılması kararı alındı. İlk toplantı 11 mahalleyi kapsayan Üçkuyular bölgesinde gerçekleştirildi.

  • Ege Postası
  • 01.07.2014 - 10:02
İZMİR- Seçim sürecinde halkla, sivil toplum örgütleriyle ve muhtarlarla iç içe olma sözü veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sözlerini birer birer gerçekleştirmeye başladı. 480 bin nüfuslu Karabağlar'ı daha iyi yönetmek, sorunları çözmek için bölgesel muhtarlık buluşmalarına başlayan Başkan Selvitopu ve kurmayları muhtarlardan tam puan aldı.
 
Karabağlar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün muhtarlık masası tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen bölgesel muhtarlar buluşmasının ilki Mimkent'de başladı. İlk olarak Üçkuyular bölgesindeki Fahrettin Altay, Üçkuyular, Esentepe, Muammer Akar, General Kazım Özalp, Poligon, Şehitler, Metin Oktay, Esenyalı, Adnan Süvari ve Maliyeciler mahalle muhtarları Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcıları ve birim müdürleriyle bir araya geldi.
 
Katılımcı anlayışla yöneteceğinize inanıyoruz
Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda mahallelerindeki sıkıntıları tek tek anlatan muhtarlar, böyle bir uygulamanın ilk kez gerçekleştiğini belirterek bundan sonra da Karabağlar’ın katılımcı anlayışla yönetileceğine inandıklarını ifade ettiler. Muhtarlar yaptıkları değerlendirmelerde belediyenin çalışmalarını başarılı bulduklarını, Selvitopu ve ekibine güvendiklerini söylediler. Muhtarlar,  “Sıkıntılarımızı sizlere anlatma imkanı verdiğiniz için teşekkür ederiz. Bu uygulamayı son derece doğru buluyoruz. Seçim döneminde bizlerle birlikte Karabağlar'ı yönetme sözü vermiştiniz. Bu sözünüzü tutmanızdan dolayı size teşekkür ediyoruz. Bu şekilde Karabağlar'ı şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yöneteceğinize eminiz.” diye konuştular.
 
Sorunların takipçisi olacağız
Muhtarların sorunlarını tek tek not alan Başkan Selvitopu,  bu toplantının amacının kenti daha düzenli,  daha yaşanabilir,  insanların rahat yaşayabileceği bir hale getirmek olduğunu söyledi. Bunu gerçekleştirmenin muhtarlarla mümkün olduğunu belirten Başkan Selvitopu , “Bu toplantıları periyodik olarak yapmayı planlıyoruz. Burada sorunları alıp tespit ederek, diğer toplantıda hangisinin çözümlenip çözümlenmediğine bakacağız. Bir sorun gündeme geldiğinde onun üzerine yatılması söz konusu olmayacak. Mutlaka neden yaptık,  neden yapamadık onun değerlendirmesini yapacağız. Bu sayede işleri takip edeceğiz Belediye olarak biz de kendimizi test edeceğiz. Mahalle sorunlarıyla ilgili neler var,  neler yok tek tek not alacağız. Daha sonraki toplantıya kadar bunları çözmeye çalışacağız.” dedi
 
Herkese eşit hizmet vermek zorundayız
Belediyelerle ilgili sorunlar olduğunda bu sorunların sistem içinde otomatik rutin olarak halledilmesi gerektiğinin altını çizen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu herkese eşit hizmet etme anlayışında olduklarını ifade etti. Selvitopu şöyle konuştu:
“Bir sorun varsa adama göre ayrım yapmamız mümkün değil . Herkese eşit hizmet vermek zorundayız. Bundan sonraki süreçte de sıkıntıları bize intikal ettirin. Çözümü buradaki arkadaşlarımız üretemiyorsa bir üste, eğer olmazsa bana kadar gelsin. Çare arayalım, çözüm bulalım. Anlayışımız budur.” dedi
 
Toplantıya katılan muhtarlar:
Fahrettin Altay:Sinan Kilercioğlu
Üçkuyular:Mualla Candaş
Esentepe:Sebahattin Ceyhanlı
Muammer Akar:Sıtkı Kuzu
General Kazım Özalp:Niyazi Akgün
Poligon:Tarık Gavas
Şehitler:Aday Bozyiğit
Metin Oktay:Şahin Demir
Esenyalı:Ali Rıza Üner
Adnan Süvari:Harun Özbilmez
Maliyeciler:Saadet Kaya

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.