Dolar 34,2549
%0.04
Euro 37,6477
%0.13
Altın 2.911,650
%0.07
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da engelliler mozaikle duvarları süsledi

Karabağlar’da engelliler mozaikle duvarları süsledi

Karabağlar'da ilçesinde yaşayan bedensel ve zihinsel engelli çocuklar, iki hafta süresince atölyede yaptıkları mozaik çalışmasını Uğur Mumcu Parkı'nın amfi tiyatro duvarına uyguladılar. Farkındalık yaratmayı amaçlayan çocukların yaptığı çalışma büyük alkış aldı.

  • Ege Postası
  • 29.12.2015 - 11:11
Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin, Alsancak’taki Dreamhouse NOYA sanat atölyesinin sponsorluğu’nda düzenlediği mozaik duvar çalışmasının açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Erman Adsız, çalışmaları gerçekleştiren engelli sanatçılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Farkındalık yaratacak
Çalışmanın gerçekleşmesini sağlayan Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Erman Adsız’ın bu çalışmayı farkındalık yaratmak adına güzel bir proje olduğunu ifade ettiği konuşmasının ardından , Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık da bu çalışmanın hiçbir masraf yapılmadan sponsor desteğiyle gerçekleştiğini ve Karabağlar ilçesinde bu tür çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Onlara daha iyi bir yaşam sunmak istiyoruz
Geçtiğimiz günlerde atölyeye  giderek çocukların mozaik çalışmasına yardım eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da çalışmalarından dolayı engelli çocukları tebrik etti. Bu projeyi hazırlayan Kent konseyi engelli meclisi ve sponsor Dreamhouse NOYA sanat atölyesinin “gönül birliği” çalışmasına da teşekkür eden Başkan Selvitopu,  “ Karabağlar en çok engelli vatandaşın yaşadığı bir ilçe olarak dikkat çekiyor. Ortalama yüzde 14 civarında engelli insanımız yaşıyor. Engelli insanlarımızı düşünmek zorundayız. Onlara daha iyi yaşam sağlamak yerel yönetimlerin görevi. Biz çalışmalarımı yaparken engelli insanlarımızı düşünüyoruz. Bunları da yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu

Hatıra fotoğrafı çektirdiler
Sanat danışmanlığını Göksu Aydın’ın yaptığı mozaik çalışmasının açılışında, eseri yapan engelli sanatçılar Abdullah Gürgen, Hasan Atalay, Altan Çelik, Rıdvan Aksoy, Kamil Çelik, Burak Çınar, Arzu Keser, Murat Özarslan, Muhammet Mustafa Çınar, Barış Bözdoğan, Özlem Ören ve Hüseyin Selim Şele, Başkan Selvitopu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fotoğrafaltı.2-Erman Adsız 3-Seniye Nazik Işık 3-Muhittin Selvitopu…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.