Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar’da öğrencilerin hayalleri gerçek oldu

Karabağlar’da öğrencilerin hayalleri gerçek oldu

Karabağlar Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlayışıyla, eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılmasını sağlama hedefiyle hayata geçirdiği KARBEM’de (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) ücretsiz eğitim alan öğrencilerin hayalleri gerçek oldu. KARBEM’le üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin başarısı, gurur yaşattı.

  • Ege Postası
  • 26.08.2013 - 12:09
İZMİR- Geçtiğimiz yıl hizmete giren KARBEM’in ilk öğrencileri, başarılarıyla büyük gurur yaşattı. Yıl boyunca KARBEM’de ücretsiz kurslarıyla sınavlara hazırlanan üniversite adayı öğrenciler, istedikleri bölümlere yerleşti. Öğrencilerin ve ailelerinin yüzleri güldü. KARBEM’de ücretsiz eğitim gören, YGS (Yüksek Öğrenime Geçiş) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınavlarına giren 140 öğrenci, çeşitli üniversitelerde tercih ettikleri bölümlere yerleşmenin mutluluğunu yaşadı.
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, KARBEM’in, yeni kurulmasına rağmen, öğrencilerin önemli başarılar sağladığına dikkati çekti, “Üniversite sınavlarına giren ve tercih yapan öğrencimizin istedikleri bölümlere yerleşmeleri bizleri de çok mutlu etti. Öğrencilerimizle, onları yetiştiren öğretmenlerimizle gurur duyuyorum. İlçemizde eğitim seviyesini yükseltmek ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılmasına katkıda bulunmak için kurduğumuz KARBEM’de üniversite ve liseye başarılı olarak yerleşen öğrencilerimizi kutluyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini azaltmak için kurduğumuz KARBEM’in öğrenci kapasitesini bu yıl ikiye katlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.