Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabük'te 1 Mayıs bayram havasında kutlanıyor

Karabük'te 1 Mayıs bayram havasında kutlanıyor

Hak-İş tarafından Karabük'te düzenlenen "Karabük'teyiz, Taksim'deyiz, Tüm Türkiye'deyiz" mitingi ile 1 Mayıs bayram havasında kutlanıyor. Hak-İş'e bağlı sendikaların katıldığı mitingde, "6 aylık işçiliğe son", "mevsimlik...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 13:09
Hak-İş tarafından Karabük'te düzenlenen "Karabük'teyiz, Taksim'deyiz, Tüm Türkiye'deyiz" mitingi ile 1 Mayıs bayram havasında kutlanıyor.

Hak-İş'e bağlı sendikaların katıldığı mitingde, "6 aylık işçiliğe son", "mevsimlik işçilere kadro istiyoruz", "ormanda işler sürekli işçi geçici" ve "taşeronlaşmaya hayır" yazılı dövizler taşındı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlarının gelmesiyle bildiri okudu. Emekçilerin dayanışma içinde 1 Mayıs işçi bayramını kutlamak için alanlarda olduğu kaydedilen bildiride, daha özgür, müreffeh ve demokratikleşmeyi tamamlamış Türkiye'nin arzulandığı kaydedildi.

Birlik ve beraberlik çağrısı yapılan açıklamada, barış sürecinin desteklendiği vurgulandı. Bildiride şunlar kaydedildi: "Ülkemizin bugünü ve geleceği, bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği, Türkiye'deki anneleri ağlatan sorunun çözümü için alanlardayız, çözüm sürecini destekliyoruz. Sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2013'te Karabük ve Taksim başta tüm yurtta alanlardayız. Taşeronlaşmaya 'hayır' dediğimiz için alanlardayız. Geçici, mevsimlik işçilerin kadroya alınması için alanlardayız. Kamuya kadrolu işçi alınmasını istediğimiz için alanlardayız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.