Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabulut'tan Başkan Yiğit'e yanıt: Bizi babasına sorabilir

Karabulut'tan Başkan Yiğit'e yanıt: Bizi babasına sorabilir

İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit'in açıklamalarına yanıt vererek, "Bizi baban Ali Yiğit'e sor. halkçı yapılan plana sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.08.2024 - 17:24
  • Güncelleme: 15.08.2024 - 17:32

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Tayfun Karabulut, Balçova Belediye Başkanı onur Yiğit’in İnciraltı Planlarına ilişkin yaptığı açıklamaya yanıt verdi.  “İnciraltı Planları sermayeyi daha çok rahatsız edecek” diyen Karabulut’un yanıtı şöyle:

“BİZİ ALİ YİĞİT’E SORABİLİR”

İnciraltı planlarını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile HALK birlikte, İzmir’in hassasiyetlerini gözeterek yaptı. 40 yıldır çözüm bekleyen 5 milyon metrekarelik İnciraltı için yapılan planı İzmir sahiplendi. İnciraltı Gelişim Derneği 1994 yılında kurulmuş İnciraltı ve Bahçelerarası hak sahiplerinin tek kurumsal temsilcisidir. Başkan olarak yaptığım her açıklama bölgemiz için ve hak sahiplerimizin mevcut durumu üzerine olmuştur. Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit’in bugün yaptığı açıklamayı hayretle okudum. Derneğimize gelerek bizleri ziyaret eden başkan bugün bizim kim olduğumuzu soruyor. Bizi babası, CHP Eski İzmir Milletvekili Ali Yiğit’e sorabilir. Milletvekili olarak görev yaptığı süreçte Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun referansı ile görüşmeler yaparak o dönem yapılan plan çalışmaları ve dernek olarak yaptığımız görüşmeleri hakkında CHP’yi temsilen kendilerini hep bilgilendiriyorduk.

“HALKÇI PLANA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Aynı zamanda, sonraki süreçte İnciraltı’nda yer almalarından dolayı, planlarda gelinen aşamalar hakkında beni arayıp sorduklarında her sorularını cevaplandırdım. Kim olduğumuz ve nereden gelip nereye gittiğimiz bellidir. Türk Mahkemelerinin durdurmadığı ve halk olarak sahiplendiğimiz halkçı yapılan plana sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri ve İzmir bu planın arkasındadır. Başkanımızın açıklaması talihsiz olmuştur, kınıyoruz. Bir an evvel aklıselime davet ediyoruz. (Gündeme Bakış)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.