Dolar 34,2545
%0.33
Euro 37,8167
%0.12
Altın 2.927,720
%0.4
Bist-100 8.857,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karadeniz’de ‘yeşil yolculuk’ yapılacak

Karadeniz’de ‘yeşil yolculuk’ yapılacak

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde hazırlanan ‘Yeşil Yol’ projesi ile Samsun’u Artvin’e bağlayacak olan alternatif bir turizm güzergahının oluşturulacağını belirterek “Ege’de nasıl mavi...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 17:19
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde hazırlanan ‘Yeşil Yol’ projesi ile Samsun’u Artvin’e bağlayacak olan alternatif bir turizm güzergahının oluşturulacağını belirterek “Ege’de nasıl mavi yolculuk varsa, proje ile Karadeniz’de yeşilin içerisinde doğa ile başbaşa bir şekilde yeşil yolculuk yapılacaktır “dedi.

Vali Hüseyin Aksoy, Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı çerçevesinde hazırlanan ‘Yeşil Yol’ projesi hakkında bilgi verdi. ‘Yeşil Yol’ projesinin Samsun’dan girildiğinde Artvin’e kadar uzanacak yeşil doğa ile baş başa bir yol güzergahını ifade ettiğini söyleyen Vali Aksoy, “Samsun Turizm Mastır Planı’nı yaptı ve Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı ile ilgili olarak entegrasyon çalışmalarını devam ettiriyor. Hazırlanan ‘Yeşil Yol’ projesinde Ege bölgemizde nasıl denizde mavi yolculuk varsa, Karadeniz’de doğa ile baş başa ve yeşilin içerisinde sahile inmeden yeşil yolculuk yapma fırsatı olacaktır." dedi.

‘Yeşil Yol’ projesi kapsamında Samsun ile ilgili olarak yapılacak çalışmaların belli bir noktaya getirildiğini açıklayan Vali Hüseyin Aksoy, “Yeşil yolun Samsun ayağı Bafra Nebiyan’dan başlayarak Kavak, Havza, Ladik, Asarcık, Salıpazarı ve Terme üzerinden Ordu’ya bağlantısı sağlanacak şekilde planlandı. Bununla ilgili yolların standartlarının iyileştirilmesi ve daha iyi bir yere getirilmesiyle ilgili olarak İl Özel İdaresi ekipleri ön çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmalara başlamış olacağız." diye konuştu.

‘Yeşil Yol’ projesinin bölgenin kalkınmasına farklı bir bakış açısı sağlayacağını ifade eden Vali Aksoy, “Proje ile Samsun turizmden pay alma adına daha fazla imkanı olacak. Bu boyutu ile baktığımızda projenin Samsun ekonomisine önemli bir getirisi olacaktır." şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.