Karaloğlu: Bursa için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’nın turizmden aldığı payın artması için herkese görev düştüğünü söyledi.Uluslararası Turizm Profesyonelleri Derneği Bursa Şubesi (SKAL), her ay üyelerini yemekli toplantıda bir araya getiriyor. Almira...
- Ege Postası
- 17.09.2013 - 17:59
Uluslararası Turizm Profesyonelleri Derneği Bursa Şubesi (SKAL), her ay üyelerini yemekli toplantıda bir araya getiriyor. Almira Otel’de gerçekleştirilen 2013 Eylül toplantısı SKAL Derneği Başkanı Hasan Eker’in dernek faaliyetlerini anlattığı sunumla başladı. Toplantıda Vali Münir Karaloğlu, Bursa turizmine yönelik düşüncelerini dile getirdi. Şehirdeki bütün dinamiklerin Bursa için el ele vermesi gerektiğini belirten Karaloğlu, "Bursa için hepimiz elimizi taşın altına koyacağız." dedi.
Vali Karaloğlu, şöyle devam etti: “Bursa’nın tanıtımı için kurumlarımızın parça parça çok şey yaptığını görüyoruz. Büyükşehir yapıyor, özel idare yapıyor, alt belediyeler yapıyor, sivil toplum kendi adına yapıyor, sektör yapıyor. Ancak bu tanıtım faaliyetleri stratejik iletişim programlarına dönüştürmeli, hem profesyonelleşmeli, hem de tek çatı altında toplamalıyız.”
BURSA UÇAR
“Turizm destinasyonları ve sanayi hinterlandıyla Türkiye’nin en önemli birkaç şehrinden biri olan Bursa havaalanının işlememesi; hem şehir, hem de Türkiye için bir kayıptır.” diyen Vali Karaloğlu, “Sivas Havaalanı yapıldığında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türk Hava Yolları yetkililerine yüzde 60 doluluk garantisi verdi. Ancak daha sonra buna gerek kalmadı. Bugün İstanbul’dan Sivas’a haftalık 20-30 uçuş yapılıyor. Bursa’da da başlangıçta böyle bir şey yapılarak şirketlerin cesaretlendirilmesine ihtiyaç var. Havayolu şirketlerinin bu şekilde teşvik edilmesi suretiyle Bursa uçar.” şeklinde konuştu.
Yenişehir Havaalanı'nı uluslararası bir havaalanına dönüştürme yaklaşımının gerçekçi bir hedef olmadığını ifade eden Vali Karaloğlu, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun açılmasıyla Sabiha Gökçen Havaalanı'nın Bursa’ya 85 kilometre ve 40 dakika uzaklıkta olacağını aktardı, “Bu yeni otoyol bize Türkiye’nin en önemli ikinci havalimanını, bizim havalimanımız haline getiriyor. Buna hazırlıklı olmamız lazım.” dedi.
BURSA'NIN DERDİNE DERMAN OLACAK 2 PROJE
Bursa’dan geçecek olan Yüksek Hızlı Tren ile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projelerinin Bursa’nın bir çok derdine derman olacağını ifade eden Vali Münir Karaloğlu, “Bu iki proje şu anda Bursa’nın üzerine üzerine geliyor. Buna hazır mıyız, bundan çok emin değilim. Yani şehrin; Büyükşehir Belediyesi, alt belediyeleri, valilik olarak biz kamu kurumları bu iki projenin avantajları ve dezavantajları ne olur bunu öngörüyor muyu? Bu konunun çok ciddi çalışılması lazım.” şeklinde konuştu.
Bursa’nın çok önemli bir tarım havzası olduğunu da ifade eden Vali Karaloğlu, “Bu konu en az sanayi kadar, turizm kadar önemlidir. Artık sanayicimizin evimin önünde fabrikam olsun deme lüksü yoktur. Yeni sanayi bölgelerini kıraç bölgelere doğru kaydırmamız lazım. Bursa ovasını ve yeşilini sadece turizm için değil gelecek nesiller için de mutlaka korumamız gerekiyor. Bunun için alınması gereken bütün tedbirleri alacağız, tarım havzalarımızı gözümüz gibi koruyacağız.” ifadelerini kullandı.
BURSA 24 SAAT YAŞAMALI
Bursa’nın Tarihi Çarşı ve Hanlar bölgesinin gece saat 24’e kadar açık olması gerektiğini de belirten Vali Karaloğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Biz tarihi hanları hala akşam sekizde dokuzda kapatıyorsak Bursa 24 saat yaşamaz. Bursa’da hayat 24 saat yaşansın diyorsak buna çözümler üretmeliyiz. Esnafımız, bu alışkanlığından vazgeçirmeli. Bu gün Van’a gidin dükkanların yüzde 80’i gece 2.00'ye kadar açıktır. Buna belki Van’ı bilmeyenler inanmazlar. Biz Hanlar bölgesini en azından saat 24’e kadar açık tutmalıyız.”
Yorum Yazın