Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaman Kalesi, arkeo parka dönüştürülecek

Karaman Kalesi, arkeo parka dönüştürülecek

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Kalesi'nde yapılan bilimsel kazı ve sondaj çalışmaları sonucunda elde edilen bulgular ve kalıntılarla ilgili incelemelerde bulundu. Karaman Kalesi'nde 8 Temmuz'da başlayan ve 15 Aralık 2013 tarihinde bitirilmesi...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 11:04
Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Kalesi'nde yapılan bilimsel kazı ve sondaj çalışmaları sonucunda elde edilen bulgular ve kalıntılarla ilgili incelemelerde bulundu.

Karaman Kalesi'nde 8 Temmuz'da başlayan ve 15 Aralık 2013 tarihinde bitirilmesi planlanan bilimsel kazı ve sondaj çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sırasında çok sayıda Selçuklu dönemine ait seramik parçaları ile 14. yüzyıla ait iki adet top namlusu bulundu.

Vali Murat Koca, kale içerisindeki kazı alanında devam eden çalışmalar ile ilgili olarak yetkililerden teknik bilgiler alarak, çalışmaları yakından izledikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vali Koca yaptığı açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 08 Temmuz 2013 tarihinde toplam 260 bin lira ödenekle Karaman Kalesi'nde bilimsel kazı ve sondaj çalışmalarını başlattık. Bu çalışmaların akabinde ise 2 milyon lira ödenekle Karaman Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanılacaktır.
Şu an da ortaya çıkarılan mimari yapının 14. yüzyıla ait idari bir yapı olduğu düşünülmekte ve her geçen gün yeni bulgular elde edilmektedir. Bununla birlikte elde edilen küçük parçaların İslam Öncesi ya da Bizanslılar dönemine ait olabileceği konusunda ön bilgiler vardır. Yeni elde edilecek olan bilgi ve bulgularla bu düşünce netlik kazanacaktır. Kale içerisindeki kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak olan restorasyon çalışmaları sonucunda Karaman Kalesi'ni bir arkeo - parka dönüştürüp kent turizmine kazandırmayı planlamaktayız. Bu da Karaman turizmine ve ülke turizmine önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.