
Karavan parkında tek hizmet abonman gişesi!
İzmir’in konaklamaya izin verilen tek karavan parkı olan İnciraltı Karavan Parkı’nda temel hizmetler hala verilemiyor. Aynı zamanda amatör denizcilerin teknelerinin de konakladığı alanda verilen tek hizmet İZELMAN’ın abonman gişesi olarak görülüyor
- Ege Postası
- 22.04.2025 - 09:59
- Güncelleme: 22.04.2025 - 11:10
EGEPOSTASI - Pandemiyle birlikte pek çok kişinin hayatına giren karavanlar büyükşehirlerde park ve barınma sorunları yaşamaya devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konaklanan bilen ilk karavan parkı olan İnciraltı Karavan Parkı altyapı hizmetindeki aksama mağduriyet yaratıyor.
Geçtiğimiz yaz sonu faaliyete geçen aynı zamanda teknelerin kışlaması için de hizmet veren karavan parkında altyapı hizmetleri bir türlü faaliyete geçemiyor.
İZELMAN tarafından işletilen 64 tekne 93 karavan kapasiteli tesiste abone kapasitesi dolmuş ve yeni kayıt alınamıyorken, hala elektrik, su, mutfak ve tuvalet hizmetlerinin verilmemesi vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu.
Havananın güzelleşmesiyle birlikte karavanlarını ve teknelerini sezona hazırlamak isteyen karavan park aboneleri büyük sıkıntı çekiyor.
"MUTFAK VAR AMA KAPALI"
Karavanlarının rutin bakımlarını yapamadığını belirten park abonelerin Orkun Küçük, “Soğuk havanın sona ermesiyle karavanımızı sezona hazır hale getirmek için parkımıza geldik. Ancak hiçbir şey yapamadık. Su yok, elektrik yok, atık su tanklarımızı boşaltacağımız bir alan bile yok. Abone olurken vereceklerini söyledikkleri hizmetlerin hiç birini henüz alamadık. Bize özel olan tuvaletler kapalı, hiç açılmıyor. Mutfak var ama kapalı. Sadece karavanımızı koyabiliyoruz. Bir an önce Büyükşehir Belediyesi’nden söz verdiği hizmetleri yapmasını bekliyoruz” diyerek sitem etti.
"3 BİN TL ÖDÜYORUZ..."
Tekne sahipleri de tekneleriyle ilgili ufak tefek bakımları daha yapamadıklarını belirktirek; Ezgi Sulu, “Elektrik ve su bizim olmazlarımızdan, mutfak ve tuvalet hizmeti de yok. Bizim için özel yapılan bu alan bir otoparka dönüşmüş durumda. Ayda 3 bin lira abone ücreti ödüyoruz. Burada tekne ve karavanlar sadece duruyor. Sadece bariyer sistemi çalışıyor. Bu hizmet için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Ancak bir an önce olmayan hizmetlerin bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Aylardır abonman ücretlerimizi ödüyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazın