Dolar 34,1636
%-0.1
Euro 37,7875
%-0.11
Altın 2.918,080
%-0.19
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kardeşler Trabzon'da buluştu

Kardeşler Trabzon'da buluştu

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, çözüm sürecinden herkesin umutlu olduğunu belirterek, "Bu sürecin sonunda Allah'ın izniyle insanımız sevgiye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe kavuşacaktır." dedi. İl Genel Meclisleri’nin...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 15:43
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, çözüm sürecinden herkesin umutlu olduğunu belirterek, "Bu sürecin sonunda Allah'ın izniyle insanımız sevgiye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe kavuşacaktır." dedi.

İl Genel Meclisleri’nin aldığı karar doğrultusunda 'kardeş şehir' olan Trabzon ve Siirtli yetkililer, Trabzon’da buluştu. Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerden oluşan 60 kişilik heyet, Trabzon’a geldi. Trabzon’daki yetkililerle gemiyle Karadeniz turu yapan misafir heyet, bugün de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ile bir araya geldi. Valilik A Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda barış ve kardeşlik mesajları verildi.

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, burada yaptığı konuşmada, iki ilin kardeş şehir olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Hayatının en mutlu günlerinden birini geçirdiğini ifade eden Balta, “Trabzonlular olarak yakında biz de Siirt’le buluşacağız. Aramızda hiçbir fark yok. 76 milyonuyla bu memleketin evlatlarıyız. Laz’ı, Kürt’ü, Çerkez’i ile bu topraklarda iç içe yaşamışız. Farklı zamanlarda sıkıntılar yaşadıysak da bunları aşmayı başardık. Son 3 aydır artık analar ağlamıyor. 81 vilayetteki tüm analar, babalar bu durumdan çok mutludur.” dedi.

Kardeşlik sürecine herkesin destek vermesi gerektiğini ifade eden Balta, “Farklı düşünebiliriz ama bu ülke hepimize yeter. Yeter ki bir ve beraber olalım, kardeşlik duygusu içinde olalım. Bu sürecin sonunda Allah'ın izniyle 76 milyon insanımız sevgiye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.

"İKİ ŞEHRİN SİNERJİSİ GÜÇLÜ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINA İŞARET EDİYOR"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık da iki şehrin kardeşliğinin doğuracağı sinerjinin geçmişte olduğu gibi daha mutlu ve güçlü bir dönemin başlangıcına işaret ettiğine inandığını dile getirdi.

Kızılcık, şöyle konuştu: “Bin yıldır hiçbir etnisite ayrımı yapmadan, hiçbir düşünce ayrımı gözetmeden bu millet birbirine hoşgörüyle ve sevgi ile yaklaşmıştır. İnsanlığın imrenerek baktığı medeniyetleri oluşturmuştur. Ne zaman ki birbirine olan hoşgörüsünü şu veya bu nedenle kaybettiyse sıkıntılar oluşmaya başlamıştır. Bu cennet vatanın kuzeyi, güneyi, doğusu batısı aynı acıyı hissetmiştir. Bir organizmanın en uzak noktasında hissedilen acının anında beyne yaptığı etki gibi bu sıkıntı tüm ülkeyi ve milleti rahatsız etmiştir.” Türkiye’nin artık bu ağrıdan ve acıdan kurtulmak istediğine vurgu yapan Kızılcık, “Elini taşın altına koyma cesaretini, kararlılığını gösteren insanlar olarak bu inisiyatifi başlatıp bir kere daha kardeş olduğumuzu ülkemiz insanına ve dünyaya haykırmış oluyorum.” diye konuştu.

Siirt Valisi Ahmet Aydın ise Trabzon’da çok güzel bir ilgiyle karşılaştıklarını belirterek, “Bu bir adım oldu, bunun devamı gelecek. Siirt mübarek bir beldedir. Siirt’e gelenler yükseliyor. Başbakanımıza kızımızı verdik, başbakan oldu. Kardeş il olduk, Trabzon büyükşehir oldu. Siirt’in bereketine inanan insanlarız. Bu örnek davranış öyle inanıyorum ki diğer illere de örnek olacak. Sulhun farkına varamayanlar olabilir ama inşallah bunlar da aşılacaktır. Kararlı bir şekilde bunu olumlu yönde sonuçlandıracağız. Türkiye’yi 2023 hedeflerine başarılı bir şekilde taşımamız için önce bu sorunları kendi içimizde çözmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Siirt heyeti, bugün Trabzon’daki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Rize’ye geçecek ve orada da bazı programlara katılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.