Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kardeşlik anayasası için bir araya geldik

Kardeşlik anayasası için bir araya geldik

İttifakta her partinin kendi ideal ve görüşlerinin muhafaza edileceğini kaydeden Çıray “Demokrasiyi, kuvvetler ayrılığı ilkesi içinde yeni bir anayasayla inşa edeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.05.2018 - 07:20

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında bugün atılacak imzalarla resmiyet kazanacak olan ittifakın perde arkasındaki mimarlarından olan İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, son gelişmeleri SÖZCÜ'ye değerlendirdi. “AKP ve MHP arasında kurulan ittifakı avantajlı hale getirecek hileli seçim kanunu çıkardılar Ama inşallah şimdi onu da işe yaramaz hale getiriyoruz” diyen Çıray, şu çarpıcı açıklamaları yaptı:

TEK ADAM REJİMİ: 16 Nisan 2017'de gerçekleştirilen şaibeli referandumla, dünyada eşi benzeri olmayan ‘sözde başkanlık', aslında ‘tek adam' rejimine Türkiye geçiş yaptı. Böyle bir rejimin Türkiye'yi yönetilemez hale getireceğini söylemiştik. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye'yi yönetemediklerini söyleyerek, süper baskın bir seçim ilan etti. Bu süper baskın seçimin birinci nedeni Türkiye'yi yönetememeleri ve ekonomik sıkıntıların daha da derinleşme sürecinin başlamasıdır. Diğer nedeni de İYİ Parti'nin yükseliş trendinin artmasıdır.

YIKA YIKA GELDİK: Her geçen gün bu olumsuzlukların artacağını bildikleri için seçime gitmek istediler. Ancak, bu durum sadece kaybedecekleri süreyi kısalttı. O kadar endişeliler ki, birbirine kavgada dahi söylenmeyecek sözleri sarf eden iki siyasi şahsiyet, bir araya gelmek zorunda kaldı ve bir saray koalisyonu oldular. Baktılar ki o da yetmiyor, bu koalisyonun kurduğu ittifakı avantajlı hale getirecek hileli bir seçim sistemi kanunu çıkardılar. Ama şimdi onu da inşallah işe yaramaz hale getiriyoruz.

İTTİFAK İÇİN DİYALOG YOLUNU AYTUN ÇIRAY AÇTI…

Saygı Öztürk'e son gelişmeleri anlatan Aytun Çıray, eski bir CHP milletvekili. Bir CHP yetkilisine göre iki parti arasındaki diyalog yolunu Çıray açtı. CHP'li yetkili, “Aytun Çıray'ın ikili ilişkileri önemli rol oynadı. Çıray aracılığıyla diyalog kolay kuruldu” dedi.

YENİ ANAYASA: İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Sayın Meral Akşener'dir. Bu tartışmasız devam edip gelmiştir. İsteyen her parti, kendi adayını çıkaracaktır. İttifakta her partinin, kendi siyasi görüşleri ve idealleri muhafaza edilecektir. Bizi bir araya getiren ikinci neden de demokrasimizin mutlak kuvvetler ayrılığı içinde yeni bir kardeşlik anayasasıyla inşa edilmesi ilkesidir. Bu çerçevede görüşmelerimiz devam etmekte ve nihai noktaya yaklaşmış bulunmaktayız. Müstakbel cumhurbaşkanımız Meral Akşener de böyle düşünüyor. Türkiye'yi, aydınlık, mutlu, huzurlu günlere eriştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

CHP'DEN GELEN VEKİLLER:CHP'den istifa edip partimize katılan 15 milletvekili, demokrasi mücadelesindeki merhalelerden birinin aşılmasında çok büyük fedakarlıkta bulundu. Kendilerine teşekkür ederiz. Partimize katılan bu arkadaşlarımız istedikleri gibi karar alabileceklerdir. Ancak izlenimim odur ki, bizden istifa edip CHP'den aday olacaklarıdır. Bu tamamen onların takdiridir.

‘CHP LİDERİNİ TAKDİR EDİYORUZ' DİYEN ÇIRAY: ‘CUMHUR İTTİFAKI'NIN KURDUĞU SON TUZAĞI DA BOZMAKTA KARARLIYIZ

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytunç Çıray, İYİ Parti'nin engelleri aşa aşa bu aşamaya geldiğini söyledi. “İYİ Parti kurulamaz' denildi, kurduk” diyen Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Partimizi kurduk, sonra ‘İYİ Parti seçime giremez' demeye başladılar. Şimdi seçime de giriyoruz. Demokraside merhaleleri adım adım aşıyoruz. Bu konuda demokrasiye hizmetlerinden ötürü CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu da takdir ve saygıyla anıyorum. Şimdi demokrasi mücadelesinde üçüncü merhaleyi aşıyoruz. Onların ittifak kurarak,  kurdukları tuzağı aşıyoruz. Sadece parlamento seçimleri için bir ittifakla bozmak gerekir ki, hak etmedikleri sayıda milletvekili çıkarmalarının önü kesilsin. İşte CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti olarak biz bu son tuzağı bozmakta kararlıyız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.