Karşıyaka 'Barış' diye haykırdı
1 Eylül Dünya Barış Günü’nü anlamlı bir etkinlikle kutlayan Karşıyaka Belediyesi, edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirerek ‘Barış Gecesi’ düzenledi. Salonun içi ve dışı hınca hınç doldu. Gecede; barışa dair şiirler okundu, şarkılar söylendi, duygu seli yaşandı. Etkinlik öncesi Çarşı’da düzenlenen Sessiz Yürüyüşe ise 10 bin Karşıyakalı katıldı. Karşıyaka'da 1 Eylül için en anlamlı etkinlik
- Ege Postası
- 02.09.2015 - 10:40
SALONUN İÇİ VE DIŞI DOLDU TAŞTI
Yürüyüşün ardından Bostanlı Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu’nda; önemli şairler, yazarlar ve ses sanatçılarının sahne aldığı Barış Gecesi düzenlendi. Timur Selçuk, Ataol Behramoğlu, Tuna Kiremitçi, Nebil Özgentürk, Metin Uca gibi ünlü sanatçıların katıldığı etkinlik barış şölenine dönüştü.
Sanatçı dostları; 50. Sanat Yılı’nı da kutlayan Behramoğlu için, O’nun şiirlerini ve şiirlerinden bestelenen şarkıları seslendirdi. Bin kişilik Açık Hava Tiyatrosu tamamen dolarken, dışarıya kurulan iki dev ekranda da 5 bine yakın Karşıyakalı etkinliği takip etti. Başkan Akpınar da gecenin bir bölümünü dışarıda izledi.
ÜNLÜ İSİMLER SAHNE ALDI
Kemal Anadol ve Haluk Şahin, Behramoğlu ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Ünlü sanatçı Timur Selçuk, unutulmaz bestelerle resital verdi. Tuna Kiremitçi, usta şairin Bu Aşk Burada Biter şiirinin bestesini seslendirdi. Romanya ve Fransa’dan Nikolae Dabija, Sofia Nazaridze, Nouri Jarah, Carolina Bologan ve İon Deaconescu gibi ünlü isimler şiirler okudu. Gecede ayrıca; Düş Gezginleri, Haluk Çetin, Nilüfer Akdoğu, Evrim Keskin Özülgen, Tuğrul Keskin, Namık Kuyumcu gibi isimler sahne aldı. Sunuculuğu ise Gülsen Tuncer ile Altan Gördüm yaptı. Finalde, tüm katılımcılar sahneye çıkarak hep bir ağızdan şarkı söyledi. Tarık Akan ve Rutkay Aziz sağlık sorunları gerekçesiyle katılamadığı etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da mesaj gönderdi.
“BİZİ, DÜŞÜNMEKTEN ALIKOYAMAYACAKLAR”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Barış, soyut, karşılıksız, sıradan bir kompozisyon ya da demagoji sözcüğü ya da kavramı değildir. Kalbimizden, beynimizden, algımızdan, bilgimizden ve duruşumuzdan beslenip, anlam kazanır. Kalıcı barışın en temel yolu, insanın önce kendisiyle barışık olmasından geçer. İnsan tek başına değildir. Doğayla, bilimle, sanatla, düşünceyle barışımız yoksa, biz ancak ve ancak bencil, yoz ve yobaz bir güruhun parçası olabiliriz. Barış, karşımızdakini bize benzetmek değil, farklılıkları bir değer olarak görüp, saygı göstermekten başlar. Yapılmıyorsa, onun adı faşizmdir. Bizi, düşünmekten, söylemekten, üretmekten ve paylaşmaktan alıkoyamayacaklar. Barışın kenti Karşıyaka’dan, yeryüzüne ve insanlığa selam olsun” dedi.
Yorum Yazın