Karşıyaka Belediyesi bir ilke imza atıyor
Karşıyaka Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanları konusunda bir ilke imza atacak. Saldırganlık ve davranış bozukluğu gösteren sokak hayvanları, yaşadıkları bölgede uzmanlar vasıtasıyla rehabilite edilecek.
- Ege Postası
- 04.04.2021 - 11:02
Karşıyaka Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokak köpeklerini rehabilite etmek için harekete geçti. Hayvanseverlerin de destek verdiği çalışma hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, “Karşıyaka’nın birçok noktasında sokak köpeklerimiz, vatandaşlarımızla birlikte huzur içinde yaşamakta. Ancak zaman zaman davranışsal problemler de oluşabiliyor. Yaşanan sorunları ortadan kaldırabilmek için, can dostlarımıza daha huzurlu ve rahat ortam yaratabilmek açısından köpek eğitmeni Mustafa Kobaş arkadaşımızla birlikte çalışmaya başladık. Can dostlar yaşadıkları bölgede izlenerek, davranışları incelenecek ve barınak ortamına alınmadan yerinde rehabilite edilecek. İnsanlarla ve dış etmenlerle uyum içinde yaşamalarını sağlayacağız. Uygulamada pilot bölge olarak Bostanlı’yı seçtik. Bu bölgede yaklaşık 9 köpeklik bir sürümüz var. Yapılan çalışmanın 2 ay gibi sürmesini düşünüyoruz. Bireysel olarak her köpek tek tek incelenecek ve karakter analizleri yapılacak. Bu çalışma hayvansever gönüllüler ile birlikte yürütülecek. Belki de ülkemizde sokak bazındaki ilk çalışma olacak” dedi.
ANALİZ ÇALIŞMASI YAPILACAK
Bostanlı bölgesinde gelen şikayetler üzerine sürü halinde bulunan köpeklerin saldırganlık nedenini incelemeye alan Köpek Eğitmeni ve Davranış Uzmanı Mustafa Kobaş da şunları söyledi; “Bostanlı’da yaşayan 9 sokak köpeği ile ilgili bir sonun olduğunu öğrendik. Yaşanılan problemi analiz etmek için Bostanlı Balıkçı Parkı'na geldik. Köpeklerdeki ruhsal değişiklikle, bazı insanlara ve araçlara karşı havlayarak agresyon gösterdiği yönünde bir haber vardı. Sorunu ortadan kaldırmak için onları belirli saat dilimlerinde gözlemleyeceğiz. Dış etken, olarak onları neyin tetiklediği, aralarına yeni bir köpeğin gelip, gelmediği ya da yaşam alanlarında tehdit unsurunun olup olmadığı ile ilgili bir analiz çalışmamız olacak. Bölgede yaşayan can dostlar kendi yaşam alanlarında rehabilite edilecekler.”
Yorum Yazın