Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka Yalı’ya stat çıkmazı!

Karşıyaka Yalı’ya stat çıkmazı!

İZVAK’ta ‘Örnekköy’ veto edilerek yapılmasına karar verilen Karşıyaka’nın rüya projesinin önünde çok engel var!

  • Ege Postası
  • 14.02.2013 - 12:37

İZMİR - Karşıyaka Stadı projesinin temelinde, Onursal Başkan Selçuk Yaşar’ın 1998 yılında hazırlattığı çok yönlü proje yatıyor. Yaşar’ın, yeşil-kırmızılı kulüpte daha aktif olduğu dönem yapmak için düğmeye bastığı KSK Marina, plaza ve stat projesi, türlü sebeplerden bir türlü hayata geçmedi. Yaşar’ın hazırlattığı projenin maketi ise depoya kaldırıldı. Cihan Büyükoral başkanlığındaki KSK yönetiminin, Yaşar’ın projesinin stat bölümünü revize ettiği öğrenildi.

 İzmir Gücü Spor Vakfı’nın tüm kulüpleri bir araya getirdiği toplantıda, Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç’a sunulmak üzere hazırlanan “ortak karar” bildirgesinde, Yalı Caddesi’ndeki mevcut Karşıyaka Stadı’nın yerine 12 bin 500 kişilik yeni stat yapma fikrinin önünde, pratikte çok sayıda engel bulunuyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olan, yeşil-kırmızılı kulübün 2010’da 10 yıllığına kiraladığı tesisin yer aldığı 20 dönümlük arazinin, modern bir stat için küçük olması en ciddi engel...

 Stadın binalarla çevrili olması ve otopark alanının bulunmaması, Süper Lig standartlarına bir tesisi neredeyse imkansız hale getiriyor. Bu problemlerin, mimari beceriler ve inşaat teknikleriyle çözülmesi durumunda bile, minimum 15 milyon TL’lik maliyetin nasıl karşılanacağı da soru işareti olarak duruyor. Bugüne kadar yapılan tüm tesisleri, bir başka tesis veya arazi karşılığında TOKİ’ye inşa ettiren Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün, Karşıyaka Stadı’na karşılık nereyi kullanacağı belirsiz.

 TÜRETKEN’DEN SERT TEPKİ!

KSK Divan Kurulu Başkanı Tahir Türetken, Örnekköy yerine, Yalı’ya butik stat talebini eleştirdi. “Örnekköy’de 25 bin kişilik modern stat için camia yıllardır uğraşıyor. İhale aşamasına gelmişken nasıl böyle bir karar alınır'” diyen Türetken, “Karşıyaka büyük ve modern bir tesisi hak ediyor. Örnekköy’deki arazi için Büyükşehir Belediyesi, Spor Bakanlığı ve Karşıyaka Belediyesi onay verdi. Süreci sıfırdan, bambaşka bir projeyle başlatmak yanlış” dedi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.