Dolar 34,2221
%0.05
Euro 37,9319
%0.42
Altın 2.920,360
%-0.31
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da aday adayları toplantısında gündem Başkan Durak!

Karşıyaka'da aday adayları toplantısında gündem Başkan Durak!

Aday adaylarının görüş ve önerilerini almak için ilçe turuna çıkan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, belediye başkanlığı hayali kurduğu Karşıyaka’da başkan aday adaylarıyla bir araya geldi.Toplantıda aday adaylarının sahadaki çalışmaları sırasında belediye başkanı Durak’a karşı vatandaşın tepkisi ile karşılaştıklarını dile getirdikleri belirtildi.Aday adaylarının ayrıca aday belirlemede izlenecek yöntem konusunda bilgi sahibi olamamaktan dert yandığı belirtildi. CHP İL Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığıyla ilgili olarak, “Genel başkanımızın kararı ve bu ay sonunda yapacağımız görüşme önemli. 'Göreve devam emri' çıkmazsa, diğer arkadaşlarımızla aynı koşullarla Karşıyaka'da yarışa katılacağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2013 - 16:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Aday adaylarının görüş ve önerilerini almak için ilçe turuna çıkan Ali Engin üçüncü günkü mesaisine Çiğli’den başladı. Günün merakla beklenen görüşmesi ise Engin’in belediye başkanlığı hayalini gizlemediği Karşıyaka’da yaşandı. CHP Karşıyaka İlçe Binası’nda gerçekleşen toplantıya belediye başkan aday adayları Günsel Sağlam, Serpil Eslek, Talat Ünlü, Müjdat Ünsalan, Metin Erten ve Hüseyin Mumcuoğlu katıldı. Mevcut Belediye Başkanı Cevat Durak ile Cihan Türsen mazeretlerini bildirerek toplantıya katılmadı.İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay ve il yöneticisi Dilek Bilgin de görüşmede hazır bulundu.

ADAY ADAYLARININ GÜNDEMİ BAŞKAN DURAK
Aday adaylarının gündemi Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak oldu. Başkan aday adaylarının sahadaki çalışmaları sırasında belediye başkanı Durak’a karşı vatandaşın tepkisi ile karşılaştıklarını dile getirdikleri belirtildi.Aday adaylarının, “Karşıyaka’daki vatandaşlar özellikle esnaf, Belediye Başkanı’ndan şikayetçi…Gittiğimiz her yerde belediye başkanına karşı tepki mekanizmasıyla karşılaşıyoruz.Vatandaş belediye başkanını sokakta görememekten şikayetçi. Bunların Genel Merkeze iletilmesini istiyoruz ” dedikleri, İl Başkanı Engin’in de “ Belediye Başkanı'na yönelik şikayetler ve tepkiler bana da geliyor. Ben Genel Merkezin bu durumun farkında olduğunu düşünüyorum. Söylediklerinizi Genel Merkeze ileteceğim” cevabını verdiği öğrenildi.


YÖNTEM NE OLACAK'

Toplantıya katılan aday adaylarının aday belirlemede izlenecek yöntemle ilgili kafalarında soru işaretlerinin olduğunu belirttikleri ve İl Başkanı Engin’e “Anket diyorsunuz. Bilgi vermiyorsunuz. Yöntemdeki belirsizlik bizi etkiliyor. Kafamızda soru işaretleri var. Sen partinin il başkanısın bize bilgi vermen gerek ”dedikleri öğrenildi. İl Başkanı Engin’in de “ Bugün öğrendim anketler telefonla yapılacak. Anketlere güvenin” dediği öğrenildi.

ENGİN:ADAY ADAYLIĞIM REDDEDİLMEDİ
Toplantıya geçilmeden önce basının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanlığına yönelik aday adaylığının reddedilmediğini, Genel Merkez tarafından onaylanmaması halinde ise heyecanla görevine devam edeceğini söyledi. Engin aday adaylığı konusundaki kararında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayının önemli olduğunu vurguladı. Aday adaylığı için istifa kararının da genel merkezdeki görüşmeye göre netleşeceğini anlatan Engin, şöyle konuştu:" İstifa kararımı netleştirmedik. Günü gelince genel başkanımızla görüşerek netleştireceğiz. Genel başkanımızın kararı ve bu ay sonunda yapacağımız görüşme önemli. 'Göreve devam emri' çıkmazsa, diğer arkadaşlarımızla aynı koşullarla Karşıyaka'da yarışa katılacağım. Genel başkanımız, il başkanlığında kalmamı emrederse de hiçbir motivasyon eksiği olmadan her zamankinden daha çok çalışacağım. Bir fedakarlık gerekiyorsa önce il başkanı yapmalıdır, ben de bu fedakarlığa hazırım."

“SİYASETTE KÜSME OLMAZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği görüşme sonrası ‘veto yedi’ yönünde yapılan yorumların gerçek dışı olduğunu ifade eden Engin, “Böyle bir şey yok. Ay sonunda tekrar görüşeceğim. Süreç devam ediyor. Hayata küstü deniliyor. Cuma gününden bu yana sahadayım, Küsmem için neden de yok. Adaylığım reddedilmedi. İl başkanıyım, hayata da küsmem, daha çok heyecanlanarak çalışırım. Siyaset küsme yeri, ağlama yeri değil, iş yapma yeridir” diye konuştu.



GÜNÜN İLK DURAĞI ÇİĞLİ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, sabah saatlerinde ise Çiğli Belediye Başkanlığına talip olan aday adaylarıyla ilçe binasına gelerek toplantı yaptı. Sahada çalışma yapan aday adaylarının taleplerini dinleyen ve karşılaştıkları şikayetleri öğrenen İl Başkanı Engin, ayrıca ilçe başkanı Nihat Gültekin’den de süreçle ilgili görüş aldı. Toplantıya aday adaylarından Ali Talak, Ali Rıza Koçer, Ayhan Güneş, Aziz Buğa, Behçet Köymen, Birol Soylu, Ester Bulut, Gürbüz Bal, Hasan Arslan, Mustafa Doğan, Semra Aksu, Şeref Bektaş, Umut Barış Ballıkaya, Yekta Ünsal ve Veli Kasap katılırken, mazeret bildiren mevcut Belediye Başkanı Metin Solak, Ali Karayılan, Figen Erol ve henüz resmi başvurularını yapmayan Tülin Koç ve Yaşar Gül katılmadı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.