Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da hedefteki isim Sürekli!

Karşıyaka'da hedefteki isim Sürekli!

Karşıyaka Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz ile başkan yardımcısı ve CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Çalışkan’ın konuşmaları meclise damga vurdu.İkilinin hedefinde AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli vardı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Karşıyaka’da Vapur İskelesi ile Nikah Sarayı arasında kalan bölgede yapmak istediği marina projesi için ise Karşıyaka Belediye Meclisi olumsuz görüş verdi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2013 - 20:01
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - Karşıyaka Belediyesi Ağustos ayı birinci olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Cevat Durak başkanlığında yapıldı. CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz ile başkan yardımcısı ve CHP Meclis Üyesi Hüseyin Çalışkan’ın konuşmaları meclise damga vurdu. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka’ya TOKİ konutları ile 150 yataklı hastane yapılacağını ve bu nedenle arsa arayışlarında olduğunu açıklayan, belediye çalışmaları nedeniyle Başkan Durak’ı da hedef alan açıklamalar yapan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, Yılmaz ve Çalışkan’ın eleştiri oklarına hedef oldu.

SÜREKLİ'DEN İLÇEYE MÜJDE BELEDİYE BAŞKANI DURAK'A TEPKİ!HABER İÇİN TIKLAYINIZ



YILMAZ: ELEŞTİRMEK UĞRUNA YALAN SÖYLENMEZ

Karşıyaka Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek bir belediye olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz, 9 yıldır ilçeye ciddi yatırımlar yapan bir belediye başkanının ve belediyenin hakkaniyet kuralları için de eleştirilmesi gerektiğini söyledi. Muhalefet olsun diye muhalefet yapılmaması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “ Parklarıyla mesire yerleriyle meydanlarıyla Karşıyaka güzel bir kent.Eleştirmek uğruna yalan söylenmez. Siyasette etik kurallar vardır.Karşıyaka belediyesi başkanından çalışanına dört dörtlük belediye.Türkiye’nin hangi Büyükşehir Belediyesi’nde temizlik işleri binası var.Siyasetçiler doğru konuşmak zorunda. Son dönemde ülkede en yüksek makamdakiler tarafından bil yanlışlar doğru gibi empoze edilmeye başlandı. Karşıyaka’da çirkin politikalar seviyesiz insanların yaptıkları açıklamalar yanlış. CHP’yi iş bilmez beceriksiz diye eleştiriyorlar. Türkiye’nin en aydın en bilimsel çalışan belediyesi Karşıyaka’dır. Muhalefet yapanlar lütfen İzmir’in en bilinçli insanlarının yaşadığı kenti bilinçsizlikle suçlamasın” dedi.

“KONAK’TA MECLİS ÜYESİSİN KARŞIYAKA’YI ELEŞTİRİYORSUN”
Sürekli’nin aynı zamanda Konak Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi olmasına göndermeler yaparak konuşmasını sürdüren Yılmaz,şunları söyledi;“Eleştiren Konak’ta oturuyor. Konak’tan meclis üyesisin Karşıyaka’yı eleştiriyorsun. Hangi mahallesini biliyorsun Karşıyaka’nın da çıkıp konuşuyorsun. Mustafa Kemal’i,Zubeyde Hanım’ı ağzına almaktan korkuyorsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuran büyüklerin isimleri Karşıyaka’da yaşıyor bunu bile hazmedemiyorsunuz.Siyaset uğruna bir takım değerleri yok etmeyin”

ÇALIŞKAN: MECLİSE GELMİYOR SUÇ BİZDE

Karşıyaka Beleidye Başkan Yardımcısı CHP’li meclis üyesi Hüseyin Çalışkan sözlerine Sürekli’nin Konak meclis üyesi olmasına Yılmaz gibi gönderme yaparak başladı ve, “Karşıyaka Belediyesini eleştiriyor. ... Gelsin ki meclise çalışmaları görsün. Meclise katılmıyor suç bizde. Aynı gün aynı saate meclis olmasın. Karşıyaka’yla ilgili eksik kalıyor. Alt yapı yok diyor. Ankara’ya gittiğinde yağmura yakalanmış seli görmüş Karşıyaka için varsayım üretiyor” dedi.



“808 KONUTU KARŞIYAKA BELEDİYESİ YAPTI”

Sürekli’nin 808 konut projesini Karşıyaka Belediyesi’yle TOKİ’nin birlikte yaptığını söylediğini ifade eden Çalışkan, “ Sürekli’nin TOKİ’ye dönük söyledikleri var. TOKİ lüks konutlar yaptı diyor. Türkiye’de TOKİ’nin kazandığı parayı kimse kanamadı. Karşıyaka’da o kurum ve o bakanlık büyük rantlar alıp gitti. ‘Belediyeyle birlikte 808 konutu yaptık’ diyor. Bu konutların TOKİ’yle uzaktan yakından ilgisi yok. Konutların parası Karşıyaka Belediyesi’nden çıktı. Müteahhiti sadece TOKİ’dendir” dedi.

“HANGİ SIFATLA ARSA AROYORSUN”
Karşıyaka’ya hastane ve TOKİ konutları yapılması için Sürekli’nin arsa aradığını belirten Çalışkan, “Ankara’ya gidiyor ‘arsa bul’ diyorlar Kerem Ali de arıyor. İlçe başkanımı bir bürokrat mı görevli mi anlamadım. Arsa arıyor kendisi. ‘Belediye yardımcı olmuyor’ diyor. Biz yardımcı oluruz da Kerem Ali’nin işi n? Necisiniz ne yaparsını? Siyasi partinin ilçe başkanısınız. Hangi sıfatla arsa arıyorsunu? Bakanlıkların yetkilileri görevlileri yok m? Bunlarla siyaset yapmayı düşünüyorsa Karşıyaka’da karşılık bulamaz” ifadelerini kullandı.

“KARŞIYAKA’YA O KADAR UZAK Kİ”
Sürekli’nin Karşıyaka’ya çok uzak kaldığını ve gelişmeleri görmediğini söyleyen Çalışkan şöyle devam etti; “ Çok park yapıyorlar diyor Sürekli… Mensubu olduğu partinin çevreye bakışını bildiğimiz için Sürekli’yi anlayışla karşılıyoruz. Karşıyaka’ya o kadar uzak ki. Mustafa Kemal Mahallesi’ni kentsel dönüşüm için işaret ediyor. Orası bir mahalleden koparılarak yapılmamış. Yeni konutlardan oluşmuş bir mahalle. ‘Kent yenileme ’ diyor. Gezmediği için karıştırmış yada mahallenin ismine alerjisi var. Büyükşehir Belediye Başkanımıza Marina projesini sormuş. Bir an önce yapılmalıymış belediye engel olmamalıymış. Bizler Karşıyakalılar olarak o bölgede katledilmesine izin vermeyeceğiz. Stat için bugün yarın ihaleye çıkılacak diyor. Hala bekliyoruz. Belediye başkanı bugüne kadar bana hiç gelmedi projelerini paylaşmadı demiş. Her yıl kira parasını ödediğimiz Senatoryum için Orman Bakanlığının imzasına ihtiyaç var. Sürekli Karşıyaka’yı seviyorsa Ankara uçağına atlasın o imzayı attırsın.”


MARİNA İÇİN OLUMSUZ GÖRÜŞ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Karşıyaka’da  Vapur İskelesi ile Nikah Sarayı arasında kalan bölgede yapmak istediği marina projesi için Karşıyaka Belediye Meclisi olumsuz görüş verdi. 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın da yeri nedeniyle sürekli olarak eleştirdiği 100 bin metrekarelik inşaat alanına sahip, 20 bin metrekaresi kapalı alan olarak planlanan projenin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisi oy birliğiyle reddedildi. İmar Komisyonu Başkanı İsfahan Naki, “ Önergeyi inceledik. Seçilen bölge konum bakımından uygun bir yerde değil. Karşıyaka esnafına çok yakın. Trafikte olumsuz yönde etkilenecek. Ticari alan yapılmak istenmesi ve denizin doldurulacak olması nedeniyle de görüşümüz olumsuz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.