Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da vicdanları sızlatan dava

Karşıyaka'da vicdanları sızlatan dava

İzmir'de Karşıyaka'dan hayvan severleri üzen bir dava haberi geldi. Apartman sakini 4 kişiye Atakent'te bulunan sitede sokak kedilerini besledikleri gerekçesiyle komşuları tarafından dava açıldı. Karşıyaka'da vicdanları sızlatan dava

  • Ege Postası
  • 07.11.2016 - 09:31

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karşıyaka Atakent'te hayvan sevgisi komşuları birbirine düşürdü. Sokak hayvanlarını besleyen toplam 4 vatandaş kendi komşuları tarafından mahkemeye verildi.

KOMŞULARI MAHKEMEYE VERDİ

Olayın gerçekleştiği Bergama 2 Apartmanı sakinleri Ilgın Horzum, Barış Yılmaz, Emine Çorapçı ve Bahar Koçak oturdukları apartmandaki yönetim kurulu tarafından Karşıyaka Sulh Hukuk Mahkemesi'ne şikayet edildi. Bir süredir apartmana ayrılan ortak kullanım alanlarında kedi, köpek gibi sokak hayvanlarına su ve yiyecek verdikleri gerekçesiyle şikayet edilen 4 kat malikinin yargı tarafından engellenmesi istendi. Aldıkları yönetim kurulu kararı gereği aparmanda kedi köpek beslenemeyeceğini ileri sürerek konuyu yargıya taşıyan apartman yönetiminin sundukları şikayet dilekçesindeki gerekçeler ise dikkat çekti.

SAĞLIĞI TEHDİT ETTİĞİ GEREKÇESİYLE...

Site içerisinde toplanan 30 kadar sokak hayvanının gürültü yarattığı, apartmanın ortak kullanım alanını pislettiği, yaşlı ve çocukların sağlığını tehdit ettikleri gibi gerekçelerle mahkemeye başvuran apartman sakinleri, 4 komşusunun hayvan baktığı gerekçesiyle rahatsız olduklarını ileri sürdü. Avukatları aracılığı ile yasaklama kararı çıkartılmasını isteyen yönetim kurulu ayrıca mahkemeden 4 kat maliki ve kiracı hakkındaki söz konusu şikayetler devam ettiği takdirde ise para cezası verilmesini de istedi.

DERNEKLERDEN TEPKİ: DAVAYI GERİ ÇEKİN

Yaşanan gelişmeler üzerine harekete geçen hayvan sever dernekleri ise duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili duyarlılık gösteren HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) İzmir Temsilcisi Esin Önder davacı apartman sakinlerine şikayetlerini geri çekmeleri için çağrıda bulundu. Mahkemeye taşınana gerekçelerin hukukla bağdaşmadığını belirten Federasyon Temsilcisi Önder, şikayetlere konu olan kedi ve köpeklerin belediye tarafından kısırlaştırılan, kayıt altına alınmış ve aşıları yapılan sokak hayvanlarını olduklarını hatırlatarak, sahipsiz canlıları doyurmanın 5199 sayılı yasa ile güvenceye alındığını dile getirdi. Apartman kurulu kararının sadece özel mülkiyeti, yani daireleri kapsadığını da söyleyen Önder, davadan vazgeçilmediği takdirde davalı yöneticiler hakkında İzmir Valiliği, Karşıyaka Kaymakamlığı ve Karşıyaka Belediyesi'ne ayrı ayrı şikayette bulunacaklarını duyurdu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.