Dolar 34,2193
%0.11
Euro 37,8628
%-0.61
Altın 2.936,490
%1.4
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'daki krizin perde arkası

Karşıyaka'daki krizin perde arkası

Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için fark yenilen yerlerde çalışmalar yapmak için kolları sıvayan ve bu eksende Karşıyaka’ya özel önem veren Ak Parti’de Karşıyaka İlçe Teşkilatı çalışmalardan çok içerde yaşanan sıkıntılar ile gündeme geliyor. Son olarak eski İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt döneminde teşkilatlardan sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Mustafa Yıldız’ın yönetimden düşürülmesinin ardından sıkıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı.Yıldız, “Biz iyi bir teşkilattık.İlçe kongresi ve delegelikler iptal olunca heyecan gitti. Motivasyon bozukluğu yaşandı” dedi. Yıldız Ankara’da yaşanan bir olayı anlatarak, Sürekli’nin teşkilata sahip çıkmadığı söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.09.2012 - 07:58
 AHMET KARAKUŞ/HABER SERVİSİ -AK Parti’nin genel seçimlerde 90 bin oy fark yediği Karşıyaka’da yerel seçimler öncesi hareketli günler yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak için fark yenilen yerlerde çalışmalar yapmak için kolları sıvayan ve bu eksende Karşıyaka’ya özel önem veren Ak Parti’de Karşıyaka İlçe Teşkilatı çalışmalardan çok içerde yaşanan sıkıntılar ile gündeme geliyor.

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli geçtiğimiz günlerde yönetimde değişikliğe gitmiş İlçe Sekreteri Musa Turan görevden  alınarak yerine Mesut Güldoğan,İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Düzovalılar görevden alınarak yerine Temel Şen getirilmiş, Erdinç Çoban da seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olmuştu. Yapılan değişiklikler ‘ilçe teşkilatında sıkıntılar var’ iddialarını beraberinde getirmişti.

“SIKINTILAR İLÇE KONGRESİNİN İPTALİ İLE BAŞLADI”

Son olarak eski İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt döneminde teşkilatlardan sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Mustafa Yıldız’ın yönetimden düşürülmesinin ardından sıkıntılar gün yüzüne çıkmaya başladı. Yıldız, parti tüzüğünün 56. Maddesi uyarınca “3 yönetim kurulu toplantısına mazeretsiz katılmadığı” iddiasıyla görevden düşürülmesinin ardından ilçe teşkilatını topa tuttu ve sıkıntıları gözler önüne serdi. 

Karşıyaka’da sıkıntının ilçe kongresinin iptal edilmesi ile başladığını belirten Yıldız, “Karşıyaka üzerine yapılan oyunlar var. Biz iyi bir teşkilattık. İptal olan kongremize en az iki bin kişi getirmiştik. Coşkulu bir ilçe kongresi yapacaktık. Olmayınca teşkilatta bir küskünlük oldu. Heyecan gitti. Motivasyon bozukluğu yaşandı” dedi.

“DELEGELİKLER İPTAL EDİLMEMELİYDİ”

İlçe Başkanı Sürekli’nin atama ile geldiği dönemde kendisi ile görüştüğünü belirten Yıldız, Karşıyaka’da yaşanan sıkıntıların kongre öncesi delegelerin iptal edilmesi ile tavan yaptığını belirtti. Yıldız, o dönem yaşananları şöyle anlattı; “ Başkan Sürekli ile görüştüm. ‘İlçe başkanı seçilmek istiyorsanız delege ile konuşun sizi seçerler zaten ‘dedim. Ama gittiler delegeleri de iptal ettiler. Bir kaos oluştu. Delegenin tamamı küskünlük yaşadı. Kendi aralarında hazırlanmış delege seçimi yaptılar. Demokrat seçim yapmıştık biz ama onların yaptığı listeye bir baktım’ ağza alınmayacak laflar söyleyenler delege yapılmış’ Ak Parti ruhu ile bağdaşmayan isimler delege olmuştu. Bunları gören partililerde soğudu bana gelip bir daha parti için çalışmayacaklarını söylediler. Herkesi partide tutmak için yoğun çaba sarf ettim. Bugün gelinen noktada durum kötü” dedi.

“İSTiFA ETSEYDİM ‘GEMİYİ İLK KAPTAN TERK ETTİ’ DİYECEKLERDİ

İl Kongresi’nin ardından İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından tüm yönetimden istifa dilekçesi talep etmesi olayında duruma karşı gelen isimlerden olduğu belirten Yıldız, “İl Kongresi olduktan sonra ilçe toplantısına gittik. İlçe Başkanı Sürekli ve yardımcıları ‘toplu olarak istifa edeceğiz’ dediler. O senaryoyu o zaman hazırlamışlar. Herkes istifa etti ben ve Emre Aytar, Lokman Uç, Cumhur Şahin istifa etmedik. Bize yapılan bir komploydu bu… ‘Yapılan teşkilat ruhuna sığmaz’ dedim. ‘Burada ne yönetiyorsunuz’ dedim. Karşı çıkış yaptım.Burada biz teşkilat oluşturmuştuk. Benim bünyemde başarı ile devam ediyordu. İstifa etseydim bana arkadaşlarım ‘İlk gemiyi kaptan terk etti’ diyeceklerdi ”dedi.

“SIKINTILARIMIZI SORMADI”

Yaşananlar sonrasında yönetim kurulu toplantılarına katılmama kararını aldığını belirten Yıldız,” iki hafta önce yönetim üyeliğimde düşürüldüğüm söylendi. Ben istifamızın istendiği süreçten sonra hiçbir toplantıya gitmedim. Neden gitmediğim belli. Bize karşı yapılan bir senaryo vardı. İstifa etmedik toplantılara da katılmadım. Benim partime bir küskünlüğüm yok. Yaşananlara karşı bir tepkim vardı.  İlçe başkanının bizi çağırıp konuşması lazımdı. Sıkıntıları sorması lazımdı. Bunu yapmadı toplantılara katılmadığım için yönetimden düşürdü. Yönetim toplantılarına Temel Şen, Hakan Düzovalılar, Musa Turan, Handan İşcan ve Münir Ensarioğlu’nun da uzun süre katılmadığı söyleniyor. Onlara bir uygulama yok” dedi.

“AŞLIK’A TEPKİ GÖSTERMEDİ”

İlçe teşkilatının Ankara’da yaşadığı bir olayı anlatan Yıldız,ilçe başkanı  Sürekli’yi teşkilata sahip çıkmamakla suçladı. İlçe Teşkilatının tüm kademeleri ile Ankara’ya geçtiğimiz aylarda yaptığı biz ziyarette kötü bir olay yaşandığını belirten Yıldız, “ Ak Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Ankara’da ilçe kadın kolları yönetiminde yer alan bir arkadaşımıza bağırdı. Kerem Ali Sürekli sahip çıkmadı olayın üstüne gitmedi. Tuncay Başkan böyle yapmazdı. Ruh gitmiş burada.Teşkilatçılık gitmiş” dedi.

“KÜSKÜNLER ORDUSU YARATILDI”

Yıldız, Karşıyaka’da partiyi 15 bin oydan aldıklarını, iyi bir duruma getirdiklerini ve partiye ivme kazandırdıklarının altını çizdikten sonra, “Bizim partimizin amacı insan kazanmak ama Karşıyaka’da küskünler ordusu yaratıldı. Mahallelerde mahalle başkanları dışlanmaya başlandı. Biz yönetimde kalsaydık burada iddialı duruma gelirdik. Şimdi parti burada geçtiğimiz seçimlerde aldığı oyun daha azını alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.